Nordean palvelumaksut kallistuvat

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pankkikonserni Nordea nostaa pankkipalvelujensa hintoja Suomessa. Nordean Solo-palvelupaketin hinta kallistuu ensi helmikuun alusta 50 prosentilla 2,5 euroon kuukaudessa. Samalla kanta- ja avainasiakkaiden saamat alennukset pienentyvät.

Nordean mukaan hinnoittelumuutos tuo asiakkaille lisää valinnanmahdollisuuksia: asiakas voi valita palvelut, joita hän käyttää ja maksaa vain niistä.

Jos asiakas haluaa pitää nykyisen Solo-pakettinsa, hänen ei tarvitse tehdä mitään. Jos asiakas kuitenkin käyttää pankkiasioiden hoitoon pääasiassa Internetiä ja puhelinta, hänen kannattaa maksaa vain Solo-tunnuksista, joiden hinta on yksi euro kuukaudessa, Nordeasta suositellaan.

Nordea perustelee palvelupaketin kallistumista sillä, että sen hinta on pysynyt samana yli 10 vuotta.

Palveluhintojen lisäksi myös asiakasalennukset muuttuvat. Sataprosenttiset alennukset poistuvat, joten jatkossa kaikki asiakkaat maksavat käyttämistään palveluista. Kanta-asiakkaat saavat 25 %:n ja avainasiakkaat 50 %:n alennuksen palveluistaan.

Nordeasta korostetaan, että muutoksesta huolimatta asiakkaan välttämättömyyspalvelut säilyvät edelleen maksuttomina. Näitä ovat rahan nosto tililtä, omalle tilille panot, yksi automaattikortti, saldokysely, tiliote kerran kuussa sekä laskujen maksaminen suoraveloituksena.

Nordealla on kaksi miljoonaa tiliasiakasta. He saavat palvelu-uudistuksesta kirjeen syksyn aikana.

STT, YLE24