1. yle.fi
  2. Uutiset

Perungan Pojat voitti SM-liigan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Perungan Pojat voitti lentopalloliigan Suomen mestaruuden Rovaniemellä sunnuntaina pelatussa ottelussa. PerPo päihitti lentopalloliigan ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa viime vuoden mestarin Isku-Volleyn erin 3-1. Joukkueenjohtaja Oiva Tapio sanoi Lapin Radion haastattelussa, että ensi kaudella Perungan Pojat jatkavat nykyisillä pelaajilla.

Tapio lupaa, että joukkueen kokoonpanoon ei aiota tehdä radikaaleja muutoksia.

PerPon mestaruuden ratkaisijaksi nousi joukkueen latvialainen passari Ugis Krastins. Krastinsin passipeli oli lähes virheetöntä ja tehokkaan monipuolista läpi ottelun.

- Jaoin palloja koko hyökkäysarsenaalille, sillä muutkin kuin Normunds Veinbergs olivat ns. kuumia pelaajia, Krastins kertasi.

Erityisesti Krastinsin tarjoilemat nopeat keskihyökkäykset olivat myrkkyä Iskun torjunnalle. Passarilta löytyi finaalissa myös hyökkäystehoja. Hänen saldonsa näytti kahdeksan pisteen verran plussaa.

- Oli mukava päästä nöyryyttämään vastustajaa verkolta. Samalla oma hyökkäyspelini vaikeutti Iskun torjuntaa, Krastins kertoi.

- Minulla on ennestään seitsemän Latvian mestaruutta. Tämä on parasta mitä olen saavuttanut kotimaani ulkopuolella, myös Ranskassa ammattilaisena pelannut passari totesi.

Syöttöpeli petti Isku-Volleyn

Isku-Volleyn pelin taso putosi lauantaisen voiton jälkeen. Ainoastaan Matti Ollikainen pystyi pitämään oman tasonsa tiukassa ratkaisuottelussa.

- Meillä ei syöttö taaskaan onnistunut täällä Rovaniemellä. Lauantaina pallot tipahtelivat mukavasti ruutuun, mutta nyt jostain kumman syystä vieraspeleissä pallo ei vain löydä oikeaa osoitetta, Iskun valmentaja Juha Hämäläinen harmitteli.

- Vilpittömät onnittelut PerPolle ja koko sen organisaatiolle.

Viime vuoden finaaleihin verrattuna kentällä olivat lähes samat miehet, mutta PerPo on mennyt hyvässä valmennuksessa eteenpäin. Hämäläinen nosti erityisesti kotijoukkueen suomalaispelaajien arvon korkealle.

- Pojat ovat kehittyneet aimo harppauksen. Voi vain miettiä, millaisia harjoituksia Jukka Tuovinen on vetänyt. Hatun nosto kollegalle. Toivottavasti saamme myös ensi vuonna kohdata finaalipeleissä. Meille jäi kotiläksyjä tehtäväksi ensi vuotta varten, Hämäläinen tiesi.

Kultajoukkueen valmentaja Jukka Tuovinen oli pelin jälkeen luonnollisesti yhtä hymyä.

- Kiitos kuuluu koko organisaatiolle. Sitoutuminen on se sana joka kuvaa parhaiten tätä ryhmää, vai pitäisikö sanoa, että pientä perhettä. Tämä on urani hienoin hetki, Tuovinen ilakoi.

Tuovisen mukaan PerPon murskaava tahti jo runkosarjassa oli laskelmoitua.

- Kun keväällä päätin jatkaa PerPon peräsimessä, ainoa tavoite oli Suomen mestaruus. CEV-cupin hienot ottelut olivat esimakua tästä finaalisarjasta, pielaveteläinen postimies kertoi.

- Saavutimme himoitun kotiedun, sillä fanaattisen yleisön edessä meitä on vaikea voittaa.

Keskitorjujat keisareita

PerPon keskitorjujat Timo Keisala ja Juha Mäkikokko olivat sunnuntaina vireessä läpi ottelun.

- Voitimme ottelun kannalta ratkaisevia pisteitä torjunnalla. Keisala nousi meidän pistekunkuksi (17). Juuri tällaisia venymisiä tarvitaan isoissa otteluissa, Tuovinen analysoi.

Keisala oli itsekin tyytyväinen panokseensa.

- No nyt lähes kaikki onnistui. Pääsin pari kertaa iskemään oikein kunnolla, ja sitä kautta löytyi myös torjuntafiilis. Tämä on ensimmäinen vuosi täällä ja heti on kultamitali kaulassa. Voiko paremmin käydä, keisari-Keisala ihmetteli pelin jälkeen.

Vastaanotto oli myös tuoreilla kultamitalisteilla lähellä kauden parasta.

- 72 prosenttia tänään ja lauantaina se oli 42. Se tarjosi Ugiselle sellaiset avaimet käteen, että alta pois. Hän pyörittää mahdollisuuden saatuaan sellaista peliä, että voi vain ihailla, Tuovinen ihasteli.

Myös Iskun valmentaja Hämäläinen oli samoilla linjoilla.

- Minun valintani vuoden lentopalloilijaksi on Ugis Krastins. Loistavaa peliä läpi kauden.

(STT-YLE-Lapin Radio)

Lue seuraavaksi