Lintujen kevätmuutto vilkasta

Pääsiäisen lämpimät säät vauhdittivat lintujen kevätmuuttoa. Liikkeellä ovat olleet muun muassa isot linnut, kurjet, metsähanhet ja laulujoutsenet, kertoo BirdLife Suomi.

Västäräkki.

Järjestön havaintojen mukaan kurkia muutti viikonloppuna Hankoniemellä lähes 6 000.

Pohjanmaalla matkasi puolestaan pääsiäisviikolla tuhansia metsähanhia ja satoja laulujoutsenia kohti pohjoista. Maanantaina Oulun seudun lepäilyalueelta laskettiin 5 000 metsähanhea.

Petolintuja nähtiin monipuolisesti, vaikka pilvettömällä ja aurinkoisella säällä ne lentävätkin usein hyvin korkealla ja saattavat jäädä huomaamatta.

Myös peippo- ja järripeippoparvia on saapunut runsaasti, Virolahdella havaintopaikan ohitti lauantaina jopa 20 000 - 30 000 muuttajaa.

Västäräkit ovat muuttaneet Suomeen viime päivinä vilkkaasti, ja myös punarintoja, rautiaisia sekä punakylki- ja laulurastaita on saapunut entistä enemmän. Jopa kevään ensimmäiset haara- ja räystäspääskyt havaittiin pääsiäisenä.

Lähipäiviksi luvattu viileämpi sää hidastanee lintumuuttoa, mutta samalla hyville lintupaikoille voi kerääntyä paljon lepäileviä muuttajia. Sään taas lämmetessä luvassa on uusi muuttoryntäys.

YLE24