1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

WHO laajentaa matkustusrajoituksen myös Taiwaniin

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee matkailijoita välttämään Taiwaniin matkustamista. Aiemmin matkustuskielto koski vain maan pääkaupunkia Taipeita.

WHO:n mukaan tauti leviää tällä hetkellä Taiwanissa nopeammin kuin missään muulla. Maan terveysviranomaiset ovat lähettäneet asiantuntijoita maan eteläosiin, jotta tartunnat saataisiin kuriin.

Taiwan ilmoitti keskiviikkona 35 uudesta tartunnasta, yhteensä taudinkantajia on 418. Taiwanin tartuntamäärä on maailman kolmanneksi suurin Kiinan ja Hongkongin jälkeen.

Filippiinit on sen sijaan poistettu sars-maiden luettelosta. Maassa ei ole havaittu tautitapauksia 20 päivään. Aikaisemmin matkustusrajoitukset on poistettu Vietnamilta ja Kanadalta.

Suomen sosiaali- ja terveysministeriö lisäsi keskiviikkona Kiinan Hebein maakunnan niihin alueisiin, joita kannattaa välttää sars-uhan vuoksi. Luettelossa ovat lisäksi Sisä-Mongolian, Guangdongin sekä Shanxin maakunnat Kiinassa sekä kiinalaiset Tianjinin ja Pekingin kaupungit ja Taiwanin pääkaupunki Taipei.

Reuters, YLE24

Lue seuraavaksi