Talgo aloittaa yt-neuvottelut

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kiskokalustoa ja konepajatuotteita valmistava Talgo aloittaa yt-neuvottelut irtisanoakseen henkilöstöä Oulun konttorista ja Otanmäen tehtaalta.

Irtisanomiset koskevat kahtasataa henkilöä. Talgon yt-neuvottelut saataneen päätökseen elokuun alkupuolella. Kaikkiaan yrityksessä on noin 450 työntekijää.

Irtisanomiset ovat seurausta vähäisistä tilauksista. Maaliskuussa saadut uudet tilaukset ovat Talgon mittakaavassa hyvin pieniä. Talgon toimitusjohtaja Tapani Tapaninahon mukaan mahdolliset tilaajat tekevät päätöksiä yhtiön kannalta liian hitaasti.

Tieto Talgon yt-neuvotteluiden alkamisesta saavutti tiistaina myös eduskunnan. Vihreiden kansanedustaja Erkki Pulliainen vaati hallitusta puuttumaan pikaisesti Talgon tilanteeseen.

Pulliainen korosti myös, että kun Espanjan valtion rautatieyhtiö tekee tilauksen, tuotteesta 80 prosenttia täytyy tehdä kotimaassa. Pulliaisen mukaan saman menettelyn täytyy olla mahdollista Suomessa ilman, että EU:n kilpailuviranomainen puuttuu asiaan.

Pulliaisen mielestä perustuotannon katoaminen maakunnasta tekee tyhjäksi myös Kainuun hallintokokeilun. Hän toivoo, että hallitus pitää ennen juhannusta hätäistunnon Talgon tilanteesta.

Oulu-Radio