1. yle.fi
  2. Uutiset

Päätös elintarvikevirastosta syksyyn

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Varapääministeri Antti Kalliomäki kertoo neuvotelleensa Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa "hyvässä hengessä" kiistellystä EU:n elintarvikeviraston sijoituspaikasta.

Päätös viraston sijaintipaikasta on kuitenkin siirtymässä syksyyn ja silloisen EU-puheenjohtajamaa Italian Helsingin-vierailuun.

Kalliomäen mukaan asiaan palataan, kun EU:n puheenjohtajamaaksi heinäkuussa vaihtuvan Italian edustajisto tulee syksyllä pääkaupunkikierrokselle Helsinkiin.

- Silloin asiaa voidaan paremmalla ajalla ja tehokkaammin käydä lävitse, Kalliomäki sanoi varttitunnin kestäneen tapaamisen jälkeen.

Kalliomäki sanoo tehneensä jo nyt selväksi sen "kiveen hakatun" lähtökohdan, että virasto kuuluu Helsinkiin. Tämän jälkeen keskusteluissa ei tapahtunut edistystä.

Kalliomäen mukaan Suomi tukee edelleen toisen EU-viraston sijoittamista Parmaan Italiaan. Hän viittasi näin entisen pääministerin Paavo Lipposen (sd.) aiemmin tänä vuonna esittämään vaihtoehtoon, joka oli seurausta Berlusconin kanssa käydyistä neuvotteluista.

Käytännössä lopullinen ratkaisu venyy kuitenkin ensi lokakuulle, kun Italia järjestää huippukokouksen Brysselissä.

TV-uutiset, YLE24, STT

Lue seuraavaksi