Seta antoi tunnustuksen Prometheus-leireille

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Seksuaalinen tasavertaisuus ry. antoi Prometheus-leireille tämänvuotisen tunnustuksensa ansiokkaasta asiallisen tiedon levittämisestä. Sateenkaarikansaa puhutti Vaasassa myös syksyksi odoteltu lakiesitys homoperheiden sisäisen adoption sallimisesta.

Niin kutsutun Asiallisen tiedon omenan Seta myönsi Prometheus-leirien tuki ry:lle.

Etenkin uskontokuntiin kuulumattomille nuorille tarkoitetuille Prometheus-leireille on säännöllisesti kutsuttu myös Seta, joten yhdistys pitää leirejä malliesimerkkinä asiallisesta tiedon välittämisestä ja nuorten minäkuvan tukemisesta.

Seta toivoo, että Prometheus-leirien toimintamallia voitaisiin mukailla myös esimerkiksi seurakuntien rippileireillä.

Tunnustus annettiin lauantaina Setan Pride-päivillä Vaasassa.

Vastaavasti niin kutsutun Kunniarotan Seta soi SPR:n Veripalvelulle, joka ei ota verta miehiltä, jotka ovat harrastaneet seksiä toisen miehen kanssa.

Setan mielestä on loukkaavaa leimata kaikki homomiehet mahdollisiksi hivin kantajiksi. Seta toivoo, että mieluummin puhuttaisiin riskikäyttäytymisestä eikä riskiryhmistä.

Homoperheiden sisäiset adoptiot puhuttivat

Sateenkaarikansaa puhutti Vaasassa myös syksyksi odoteltu lakiesitys homoperheiden sisäisen adoption sallimisesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä julkistaa elokuussa lakiehdotuksen, joka sallisi perheen sisäisen adoption homo- ja lesboperheissä.

Ehdotuksen mukaan parisuhteensa rekisteröineet henkilöt voisivat näin adoptoida kumppaninsa lapsen. Muissa Pohjoismaissa perheen sisäinen adoptio on jo nyt mahdollinen.

Varsinkin monien naisparien lapsilla on nykyään vain yksi laillinen vanhempi eli hänet synnyttänyt äiti.

Toistaiseksi vajaat 500 mies- ja naisparia on rekisteröinyt suhteensa. Heistä ainoastaan muutamilla kymmenillä on lapsia. Perheen sisäisen adoption mahdollisuus todennäköisesti lisäisi parisuhteiden rekisteröimisiä.

YLE24, STT, Ylen TV-uutiset