1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalaiset hamstraavat halpoja lääkkeitä Virosta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suomalaiset ostavat Virosta runsaasti lääkkeitä, jotka ovat halvempia kuin Suomessa, virolainen Eesti Päevaleht -sanomalehti kirjoittaa. Tallinnan ja Pärnun apteekkien asiakkaista jopa puolet on kesäisin suomalaismatkailijoita.

Lehden mukaan suomalaisille myydään Virossa laittomasti myös reseptilääkkeitä. Suomalaiset haluavat ostaa ilman reseptiä muun muassa antibiootteja. Virolaisille itselleen tämä on mahdotonta.

Tallinnan sataman lähellä olevissa apteekeissa kesän asiakkaista jopa 70 - 80 prosenttia on suomalaisia ja he tulevat ostoksille joskus linja-autolasteittain. Suomalaiset ostavat paljon muun muassa vitamiineja ja särkylääkkeitä.

Suomalaisille menevät kaupaksi myös kadulla myytävät lääkkeet. Kadulta ostettu tuote saattaa kuitenkin osoittautua vaaralliseksi, samoin kuin laiton alkoholi.

Kesäkuussa poliisi sai kiinni joukkion, joka kauppasi suomalaisille Viagraa. Ostajille näytettiin oikeita tabletteja, mutta maksun jälkeen näille annettiin potenssilääkettä muistuttavia sinisiä tabletteja, jotka oli tarkoitettu virtsatieongelmien hoitoon.

Poliisin mukaan turisteille on tarjottu kadulla myös esimerkiksi reumalääkkeeksi väitettyjä tuotteita.

YLE24

Lue seuraavaksi