1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ruotsinkielinen tv ja radio organisoidaan uudelleen

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ylen ruotsinkielinen ohjelmatoiminta organisoidaan lähivuosina uudelleen. Tähän kuuluu muun muassa ohjelmatoiminnan järjestäminen radion ja tv:n yhdistäviin osaamiskeskuksiin.

Television ja radion yhteinen uutis- ja ajanjohtaisorganisaatio tulee asteittain toimintaan kahden lähivuoden aikana.

Ruotsinkielisen ohjelmatoiminnan johtajan Ann Sandelinin mukaan FST:n televisio-ohjelmat ja kaksi radiokanavaa, Radio Vega ja Radio X3M säilyvät jatkossakin.

Kanavat profiloidaan selvästi toisiaan täydentäviksi. Tämä näkyy erityisesti Radio X3M:n toiminnassa, koska sen vastuulle tulee koko ruotsinkielinen nuorten ohjelmisto mediasta riippumatta.

Uudistus vähentänee työpaikkoja, mutta tarkat henkilöstövaikutukset selviävät vasta myöhemmin. Tavoitteena on vähentää 35 - 40 henkilötyövuotta; osa vähennyksestä hoituu sillä, että 37 ihmistä on jäämässä eläkkeelle.

Toimiala pyrkii siihen, että uudistuksessa vakituisten työsuhteiden osuus kasvaa. Yt-neuvottelut alkavat ensi viikon torstaina.

Ylen kaikkien toimialojen on tehostettava toimintaansa tulevina vuosina. Ruotsinkielisen toimialan pitää säästää vuosien 2004 ja 2006 välillä yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

Ann Sandelinin mukaan tarkoituksena on saada talous sille pohjalle, että täysi ruotsinkielinen palvelu voidaan säilyttää ja toimintaa voidaan suunnitella niin, ettei "juustohöylään" tarvitse turvautua joka vuosi.

YLE24

Lue seuraavaksi