Microsoft sulkee keskusteluryhmiään

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoittaa sulkevansa reaaliaikaiset keskusteluryhmänsä 28 maassa. MSN-chat palvelut lopetetaan, koska niitä käyttävät muun muassa roskapostin levittäjät ja pedofiilit, yhtiö sanoo.

Kaikki MSN-keskusteluryhmät lopetetaan Euroopassa, Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa sekä suurimmassa osassa Aasiaa 14. lokakuuta.

Pohjois-Amerikan ja Japanin keskusteluryhmät muuttuvat valvotuiksi ja vain tilaajille tarkoitetuiksi.

MSN:n Messenger-viestinvälityspalvelu sen sijaan säilyy. Siinä viestit kulkevat suljetusti vain ennaltasovittujen ihmisten kesken.

Microsoftin Euroopan-johtajan Geoff Suttonin mukaan valvomaton chat ei ole enää turvallinen. Pieni vähemmistö on pilannut sen kaikilta, hän sanoo.

Osa lastensuojelujärjestöistä kiittää päätöstä suureksi askeleeksi nuorien Internetin käyttäjien suojelemiseksi. Ne ovat olleet huolissaan siitä, että lapsia hyväksikäyttämään pyrkivät aikuiset voivat Internetissä tekeytyä lapsiksi ja hakea näin kontaktia.

Toiset kuitenkin epäilevät, ettei palstan sulkeminen muuta mitään. Toiminta vain siirtyy muualle, mikä voi olla entistäkin vaarallisempaa, arvioi erään lastensuojelujärjestön edustaja.

Microsoftin kilpailijat AOL ja Yahoo sanovat, etteivät ne aio harkita uudelleen omaa chat-politiikkaansa.

Reuters, BBC