Perämeren kaaren matkailun tulevaisuus on yhteistyön varassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Yhteistyö on Perämeren kaaren matkailun pelastus.

Tätä mieltä ovat alueen matkailua kehittävän ACTion -projektin tahot, jotka kokoontuivat torstaina Torniossa pidettävään kaksipäiväiseen seminaariin.

Suomalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten matkailualan ammattilaisten tarkoituksena on muun muassa koota yhteistyöverkosto projektin edistämiseksi.

Bothnian Arc -yhdistyksen ACTion -projektin aikana on tarkoitus löytää Perämerenkaarelle profiili ja luoda sen pohjalta markkinointistrategia.

Vuoteen 2005 asti kestävän projektin loppuvaiheessa aiotaan aloittaa alueen konkreettinen markkinointi Keski-Eurooppaan Suomen ja Ruotsin yhteistyönä.

Alueella edellytyksiä matkailuun

Aiemmissa projekteissa selvitettiin Perämeren kaaren edellytyksiä olla matkailualue, kertoo Bothnian Arcin pääkoordinaattori Tommy Ukkola.

- Matkailijan näkökulmasta katsottuna alue on mielenkiintoinen, sillä se ulottuu kahteen valtioon. Kun tulee Perämeren kaarelle, voi samalla tutustua kahteen eri maahan.

Ukkola toteaa, että matkailua kehittävien tahojen kannalta yhteistyö kannattaa, sillä yhdessä Suomi ja Ruotsi ovat vahvoja.

Ukkolan mukaan Perämeren kaarelta löytyy mielenkiintoisia matkailukohteita, onhan alueella 600 000 asukasta ja monipuolista ympäristöä.

Projektiin on nyt tullut mukaan myös Vienan meren alue Venäjältä.

Tästä yhteistyötahosta toivotaan olevan hyötyä myöhemmin tulevaisuudessa, Ukkola sanoo.

- Luonnon ja ilmaston puolesta Vienan meren aluehan on sisaralue Perämeren kaarelle. Siksi olemme katsoneet, että ainakin pitkällä aikavälillä meille on hyötyä hyvien kontaktien luomisesta Venäjälle.