Energiansäästöviikon teemana toimistolaitteiden sähkönsäästö

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Tällä viikolla vietetään jälleen energiansäästöviikkoa, jonka aikana palvelukeskus Motiva antaa erityisesti yrityksille ja yhteisöille vinkkejä energiankäytön tehostamisesta. Viikon pääteema on toimistolaitteiden sähkönsäästö, mutta viikon jokaiselle päivälle on myös oma teemansa.

Energiansäästöviikon tavoitteena on lisätä tietoa siitä, miten energiaa voi säästää jo pelkästään tinkimällä turhasta kulutuksesta.

Energiansäästöviikon viettoon on ilmoittautunut liki 140 yritystä ja yhteisöä eri puolilta Suomea. Ne tempaisevat kukin valitsemallaan tavalla joko tehostaakseen omaa energiankäyttöään tai lisätäkseen asiakkaidensa tietoisuutta tehokkaasta energiankäytöstä.

Motiva huomauttaa, että toimistot voivat säästää sähköä merkittävästi jo ottamalla tietokoneissa, kopiokoneissa ja tulostimissa käyttöön virransäästöominaisuuden.

Kun esimerkiksi tietokoneen näyttö on lepotilassa silloin, kun konetta ei käytetä, energiankulutus puolittuu. Työpäivän päättyessä tietokone ja näyttö kannattaa luonnollisesti sulkea kokonaan.

Viikon pääteeman ohella Motiva kampanjoi maanantaina energian säästämiseksi lämmityksessä, tiistain aihe on liikenne, keskiviikon vedenkäyttö. Torstaina pohditaan hankintojen vaikutusta energiansäästöön ja perjantain teema on sähkönkulutus. Viikonloppun teema on kierrätys ja kirpputorit.

Motiva on energiansäästön ja uusiutuvien energialähteiden käytön markkinoita edistävä palvelukeskus.

YLE24