Taiteen valtionpalkinnot jaettu

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Taiteen valtionpalkinnot on myönnetty kirjailija Marjatta Kurenniemelle, arkkitehti Panu Kailalle ja taitelija-kriitikko Jan Olof Mallanderille.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela jakoi Taiteen keskustoimikunnan myöntämät 13 000 euron suuruiset palkinnot keskiviikkona Helsingissä.

Puheessaan Karpela kertoi olevansa tyytyväinen siitä, että hallitus on ensi vuoden talousarvioesityksessään ottanut huomioon valtioneuvoston periaatepäätöksen taide- ja taitelijapolitiikasta.

Kurenniemi (s. 1918) kuuluu maamme merkittäviin lastekirjailijoihin. Hänet tunnetaan muun muassa Pukke Punamuurahaisen seikkailut ja Oli ennen Onnimanni -kirjoistaan.

Kaila (s. 1939) on opettanut kaikissa Suomen arkkitehtikouluissa ja hän on tunnettu perinnerakentamisen puolestapuhuja ja restauroinnin asiantuntija.

Mallander (s.1944) on tehnyt merkittävän työn kuvataiteen ja nykytaiteen saralla taiteilijana, kuraattorina, kriittikkona ja galleristina. Hän ollut keskeisesti vaikuttamassa siihen, mitä moderni taide tällä hetkellä Suomessa on, perustelee Taiteen keskustoimikunta.

YLE24