1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

WM-data ja Novo Group yhdistyvät

Kahden kotimaisen tietotekniikkayhtiön Novo Groupin ja Sysopenin yhdistyminen on kaatunut. Novo Group yhdistyykin ruotsalaisen WM-datan kanssa ja muodostaa tulevaisuudessa Pohjoismaiden toiseksi suurimman tietotekniikkapalveluja tarjoavan yhtiön. Sysopen sanoo harkitsevansa toimia Novo-sopimuksen takia.

Novo Group on irtisanonut yhtiöiden kuukausi sitten solmiman yhdistymissopimuksen, sillä ruotsalainen tietotekniikkayhtiö WM-data on tehnyt Novo Groupista kilpailevan ostotarjouksen.

Novo Groupin hallitus on jo hyväksynyt yksimielisesti 199 miljoonan euron arvoisen tarjouksen.

Sysopenin mukaan 20 prosenttia Novon osakkaista on hyväksynyt sen tarjouksen osakkeista. Yhtiö sanookin harkitsevansa vielä tarkentamattomia toimia Novoa kohtaan. Yhtiö on jo lähettänyt asiasta kirjeen Novon hallitukselle.

Samalla Sysopen kertoo jatkavansa ostotarjousta marraskuun 7. päivään saakka.

Novo kiistää rikkoneensä yhdistymissopimusta ja sanoo antaneensa Sysopenille riittävästi aikaa parantaa tarjoustaan.

Synergiaedut ovat suuret

Novo Groupin hallituksen puheenjohtaja Veikko Kasurinen sanoo, että parempi tarjous voitti.

- Novon hallitus oli yksimielinen päättäessään hylätä Sysopenin tarjouksen. Uusi tarjous on taloudellisesti parempi ja tarjoaa yhtiölle paremmat kehittämismahdollisuudet. Syntymässä on todellinen yhteispohjoismainen yhtiö. Meillä on velvollisuutemme osakkeenomistajiamme kohtaan, ja suosittelemme WM-datan tarjouksen hyväksymistä, Kasurinen totesi yhtiöiden tiedotustilaisuudessa.

Novon mukaan fuusiolla ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia. Joillain aloilla päällekkäisyyksiä saattaa tulla.

Uudelleenjärjestelyistä aiheutuu 12-15 miljoonan euron kulut.

Ruotsalaisyhtiön johdon mukaan fuusiosta kehittyy huomattavia synergiaetuja

Novon ja WM-datan yhteenlaskettu pro forma -liikevaihto oli viime vuonna reilut miljardi euroa. Yhtiöillä on lähes 8 300 työntekijää. Yhdistyminen muodostaa Pohjoismaiden toiseksi suurimman tietotekniikkapalveluja tarjoavan yhtiön.

Markkinoilla WM-datan tarjous otettiin hyvin vastaan, sillä ensimmäisten tuntien aikana Novon kurssi pomppasi reilun 20 prosentin nousuun.

Startel, Radiouutiset