Saudi-Arabia vahvistaa turvallisuuttaan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Saudi-Arabia on vahvistanut turvallisuustoimiaan pääkaupungin Riadin diplomaattikortteleissa ja ulkomaalaisten asuinalueilla. Poistumiskielto alueelta on sen sijaan kumottu.

Mekka

Ainakin 5 000 turvallisuusjoukkojen jäsentä on asetettu vahvistamaan muslimien pyhän kaupungin Mekan turvallisuutta.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on vakuuttanut Saudi-Arabian kruununprinssi Abdullahille tukeaan lauantaina Riadissa tehdyn pommi-iskun jälkeen.

Saudi-Arabian pääkaupungissa tehdyssä autopommi-iskussa kuoli 17 ja haavoittui 122 ihmistä. Maan viranomaisten mukaan iskun teki al-Qaida-järjestö.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Richard Armitage saapui maanantaina Riadiin keskustelemaan terrorismin vastaisista toimista saudiviranomaisten kanssa.

Armitage sanoi maanantaina dubailaiselle al-Arabiya-televisiokanavalle uskovansa, että al-Qaida pyrkii suistamaan vallasta Saudi-Arabian kuninkaallisen perheen ja hallituksen.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmaissut olevansa kauhistunut iskusta ja tuominnut sen jyrkästi.

Riadin iskun kuolonuhrit ovat kansallisuudeltaan saudeja, sudanilaisia ja egyptiläisiä.

Räjähdys tapahtui kaupungin läntisellä asuinalueella, jossa asuu sekä arabeja että ulkomaalaisia. Myös kuninkaallisten yksityiskodit sijaitsevat alueella.

Bremer varoittaa uusista iskuista

Yhdysvaltain Irak-hallinnon johtaja Paul Bremer varoittaa, että Irakissa on odotettavissa uusia iskuja.

Brittiläisessä The Times -lehdessä Bremer sanoo lisäksi, että Irakiin on tullut satoja ulkomaisia taistelijoita muun muassa Sudanista, Jemenistä, Syyriasta ja Saudi-Arabiasta.

BBC, Reuters, AFP, STT