nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

RANSKASSA on annettu tuomiot entisen valtiollisen Elf-öljy-yhtiön lahjus- skandaalissa. Elfin entinen johtaja Loik Le Floch-Prigent ja hänen varamiehensä saivat viisi vuotta vankeutta. Kyseessä oli yksi Ranskan laajimmista lahjus- jutuista. Tuomiolla oli kaikkiaan 37 ihmistä.

FINNAIRIN koneilla matkusti lokakuussa kolme prosenttia enemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin. Kysyntä on kasvanut eniten Aasian ja Euroopan reiteillä: Aasian lentojen kysyntä kasvoi yli 50 prosenttia ja Euroopan lentojen 12,1 prosenttia.

RAKENTAMINEN on kallistunut vuodessa puolitoista prosenttia. Rakennuskustannukset kautta linjan ovat vuoden kuluessa nousseet 1,5 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä. Sitä vastoin syyskuusta lokakuuhun kustannukset laskivat hieman.

JAPANIN vaihtotaseen ylijäämä kasvoi syyskuussa 37,6 prosenttiin. Ylijäämää kertyi 1 493 mrd. jeniä, kun elokuussa vastava luku oli 1 464 mrd. jeniä. Ennakoitua suurempi kasvu johtui maan viennin paranemisesta, mitä auttoi Yhdysvaltain ja Aasian talouden elpyminen.

Tieto- ja viestintäteknologiakonserni YOMIN yt-neuvottelut on saatu päätökseen. It-liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä koskeneet neuvottelut johtavat 38 henkilön irtisanomiseen. Neuvottelujen aikana on lisäksi jo irtisanoutunut 13 henkilöä.

RAKENTAJAIN KONEVUOKRAAMON tulos laski heinä-syyskuussa. Tulos ennen satunnaiseriä oli 4 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 5,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 15,4 miljoonaan euroon.

Päällystys- ja rakennusurakointia tekevän LEMMINKÄISEN tulos laski tammi-syyskuussa. Tulos ennen veroja jäi 38,6 miljoonaan euroon, kun sen vuotta aiemmin oli 43,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 989 miljoonaan euroon edellisvuoden 917 miljoonasta eurosta.