1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

YHDYSVALLAT arvioi Irakin vastarintajoukkojen vahvuudeksi noin 5 000 miestä. Joukot koostuvat Saddamin kannattajista, rikollisista, palkkasotureista ja Irakin uutta hallitusta vastustavista shiia-muslimeista. Sodan jälkeisissä iskuissa on kuollut enemmän USA:n sotilaita kuin sodan aikana.

ITALIAN HALLITUS on vahvistanut, että italialaisjoukot pysyvät Irakissa huolimatta eilisestä tuhoisasta itsemurhapommi-iskusta. Hallitus päätti myös julistaa iskussa kuolleiden 18 italialaisen hautajaispäivän kansalliseksi surupäiväksi.

BRITANNIA kieltäytyy luovuttamasta tshetsheenijohtaja Ahmed Zakajevia venäläisviranomaisille. Päätöksen tehneen tuomarin mukaan hän joutuisi todennäköisesti kidutuksen kohteeksi.

EU on luvannut Ukrainalle 117 miljoonaa euroa maan ydinvoimaloiden turvallisuuden parantamiseen. Vuonna 2004 alkavalla kaksivuotisella avulla on tarkoitus parantaa Ukrainan neljän toimivan ydinvoimalan turvallisuutta.

JAPANI on päättänyt olla lähettämättä joukkoja Irakiin. Syynä päätökseen on eilen Nasirijassa tehty pommi-isku, jossa kuoli mm. italialaisia sotilaita. Japani oli luvannut aiemmin USA:lle apua Irakin jälleenrakennustyössä.

Lue seuraavaksi