1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Helsingin kaupungin tämänvuotisen KULTTUURIPALKINNON on saanut kirjailija Hannu Mäkelä. Tunnustuksen suuruus on 8 000 euroa. Vuonna 1995 Finlandia-palkitun kirjailijan tuotantoon kuuluu 160 teosta, joita on käännetty 12 kielelle.

YLEISRADION radiokanavat lopettavat Suomen Tietotoimiston uutisten välittämisen vuodenvaihteessa. Yle perustelee lopettamispäätöstä säästöpaineilla ja sillä, että Ylellä on nykyään oma arvostettu uutispalvelu.

Kulttuuriministeri Tanja Karpelan jättämä lakiesitys tasavallan presidentin RUKOUSPÄIVÄJULISTUKSEN jatkamisesta jäi valtioneuvostossa tänään pöydälle. Oikeusministeriö vastustaa lakiesitystä. Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan laki olisi uskonnonvapauden vastainen.

Helsinkiläissairaaloista ei ole enää tänään ja eilen löydetty uusia MRSA- TAPAUKSIA. Tähän mennessä uusia tapauksia on todettu kaikkiaan 53. Terveysviraston hallitoylilääkäri Jukka Pellisen mukaan uusia tapauksia on kuitenkin vielä odotettavissa.

VALTION MUOTOILUPALKINNON on saanut muotitaiteilija Ritva Falla. Palkinnon suuruus on 13 000 euroa. Häntä luonnehditaan bisnespukeutumisen mestariksi. Falla on suunnitellut naistenvaatemallistoja 1970-luvulta lähtien.

EY-TUOMIOISTUIN on päättänyt, ettei Suomi voi verottaa toisessa EU-maassa saatua lottovoittoa. Suomalaisnainen voitti v. 1998 Ruotsissa miljoona kruunua, jonka suomalaisviranomaiset tulkitsivat verotettavaksi tuloksi. EY-oikeuden tänään tekemän päätöksen mukaan tulkinta on syrjivä.

PÄÄMINISTERI Matti Vanhanen tapaa tänään Roomassa pääministeri Silvio Berlusconin. Pikavierailun aiheena on meneillään oleva hallitusten välinen konferenssi. Berlusconi tapaa jäsenmaiden edustajia selvittääkseen, miltä pohjalta ratkaisua voidaan hakea.

KOKOOMUKSEN kansanedustaja Jari Vilén pitää pääministeri Vanhasen Rooman- vierailua viimeisenä mahdollisuutena löytää ratkaisu Suomen ja Italian kiistaan EU:n elintarvikevirastosta. Hän pelkää, että ellei ratkaisua nyt löydy, virasto jää pysyvästi Brysseliin.

Pietarissa kolaroinut SILJA OPERA on palannut Helsinkiin. Paluumatka sujui ongelmitta. Laivan kylki hipaisi eilen illalla venäläistä jäänmurtajaa Pietarin satamassa. Neljä pelastusvenettä vaurioitui. Silja Opera kolaroi Pietarissa myös kaksi kuukautta sitten.

OIKEUSTURVA-ASIAIN neuvottelukunta on huolissaan tuomioistuinten toimintatapojen erilaisuudesta varsinkin riita-asioissa. Rikosjuttujen käsittely on yhtenäisempää, mutta niissä ongelmana ovat hitaus ja oikeudenkäyntien peruuntumiset. Neuvottelukunta on luovuttanut viimeisen vuosiraporttinsa.