1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Espanjan Katalonian nationalistinen oikeistopuolue CiU on säilynyt 46 edustajallaan niukasti suurimpana puolueena alueparlamentissa. Sosialistit saivat 135-paikkaiseen parlamenttiin 42 edustajaa. Vaa'ankieleksi hallituksen muodostamisessa nousi Katalonian itsenäisyyttä ajava tasavaltalainen vasemmistopuolue.

Thaimaalainen vaatetehdas on sanonut irti 115 burmalaista naistyöntekijäänsä näiden vaadittua minimipalkkaa ja yhtä vapaapäivää viikossa. Mae Sotin alueen ulkomaalaisomistuksessa olevista tehtaista suuri osa rikkoo työlakeja.

Turkin poliisilla on turvakamerakuvia, joiden uskotaan esittävän yhtä Istanbulin itsemurhaiskujen tekijöistä. Hänen henkilöllisyyttään ei tiedetä.

Iranin ydinohjelma on uhka Israelin valtion olemassaololle, sanoo Israelin salaisen palvelun Mossadin johtaja Meir Dagan. Israelin mukaan Iranin ydinohjelma on pian vaiheessa, josta ei ole enää paluuta. Israel moittii myös Iranin tukea äärijärjestöille.

Viitisen tuhatta tupakanviljelijää on sytyttänyt tupakkarovioita Brysselissä EU-maiden maatalousministerikokouksen aikana. Mielenosoittajien mukaan EU:n aikeet leikata tukia vuonna 2005 romahduttavat koko elinkeinon.

Liettuan poliisi on tehnyt historiansa suurimman huumetakavarikon. Hollantilaisesta aluksesta, joka oli matkalla Venäjälle, löytyi 290 kiloa hasista ja kilo heroiinia. Lasti oli peräisin Afganistanista.

Filosofi Ludwig Wittgensteinin (1889 - 1951) kadonneiksi luultuja kirjoituksia on löytynyt Itävallasta. Kansalliskirjaston ostamien satojen sivujen joukossa on muun muassa jälkikirjoituksia Wittgensteinin kuuluisaan teokseen Tractatus Logico-Philosophicus.

Virginialaisen tuomioistuimen valamiehistö on todennut John Allen Muhammadin syylliseksi yhteen Yhdysvaltain pääkaupunkiseutua viime syksynä hyytäneistä sala-ampujamurhista. Päätöksen perusteella hänet voidaan tuomita kuolemaan. Muhammedia ja hänen poikapuoltaan epäillään kaikkiaan kymmenen ihmisen ampumisesta ja kolmen haavoittamisesta.

Näyttelijä Arnold Schwarzenegger on vannonut virkavalansa Sacramentossa Kaliforniassa. Hänestä tuli näin osavaltion 38. kuvernööri.