nimetön

YK:N TURVALLISUUSNEUVOSTO on asettunut yksimielisesti tukemaan tiekarttana tunnettua Lähi-idän rauhansuunnitelmaa koskevaa päätöslauselmaa. Luonnoksen päätöslauselmaksi oli jättänyt Venäjä. Turvaneuvoston virallisen tuenilmauksen toivotaan nyt vauhdittavan tiekartan toimeenpanoa, jota väkivaltaisuudet ovat häirinneet.

Pop-tähti MICHAEL JACKSON on määrätty pidätettäväksi epäiltynä alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jacksonia, 45, on aiemminkin epäilty pedofiliasta. Hän on kiistänyt syyllistyneensä.

JORDANIASTA tullut ampuja on haavoittanut viittä eteläamerikkalaista turistia Israelin ja Jordanian rajanylityspaikalla Eilatissa. Jordanian ja Etelä-Israelin raja on tähän asti säästynyt iskuilta palestiinalaisten kansannousun aikana.

SAKSALAINEN kansanedustaja ehdottaa Nato-joukkojen lähettämistä Israeliin. Sosiaalidemokraattien kansanedustajan Reinhold Robben mielestä Lähi-idän kriisi on ajautunut niin pahaksi, että ainoa keino tilanteen rauhoittamiseksi on Naton läsnäolo alueella.

PRESIDENTTI George W. Bush tuomitsee Massachusettsin osavaltion eilisen päätöksen homoliittojen sallimisesta. Bush sanoo lausunnossaan avioliiton olevan miehen ja naisen välinen pyhä instituutio ja Massachusettsin korkeimman oikeuden päätöksen rikkovan tätä tärkeää periaatetta.

ETELÄ-RUOTSISSA kolme ihmistä on pidätetty epäiltynä ihmissalakuljetus- yrityksestä. Tulli löysi Helsingborgin satamassa pidätettyjen pakettiautosta 15 ihmistä. Pidätetyt kiistivät tietävänsä mitään autossa olevista.

JAPANISSA parlamentin alahuone on valinnut yksimielisesti Junichiro Koizumin uudelle pääministerikaudelle. Koizumin hallituskoalitio voitti viikko sitten käydyt parlamenttivaalit.

RUOTSISSA Göteborgin edustalla eilen tapahtuneessa helikopterin maahansyöksyssä kuoli kuusi ihmistä. Lisäksi yksi on loukkaantunut vakavasti.

EBOLA-ROKOTETTA aletaan testata Yhdysvalloissa. Kokeiluasteella olevan rokotteen on osoitettu suojaavan apinoita täysin Ebolalta, ja nyt kokeet aloitetaan ihmisillä. Virus tappaa jopa 90 prosenttia sairastuneista, eikä sitä vastaan toistaiseksi ole lääkettä.

TURKKI sallii rajoitetut kurdinkieliset tv- ja radiolähetykset edistääkseen EU-jäsenyysneuvottelujaan. Vähemmistökieliset radiolähetykset ovat olleet kiellettyjä vuodesta 1923. Turkkia on kritisoitu 12-miljoonaisen kurdivähemmistönsä huonosta kohtelusta.