1. yle.fi
  2. Uutiset

Sijoittajaryhmä ostaa Warner Musicin?

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Yhdysvaltalainen mediajätti on Time Warner on myymässä levy-yhtiötään Warner Musicia sijoittajaryhmälle, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan kauppahinta olisi 2,6 miljardia dollaria eli noin 2,2 miljardia euroa. Käteisen lisäksi Time Warner saisi kaupassa option ostaa jopa viidenneksen uuden yhtiön osakkeista.

Time Warner neuvotteli pitkin syksyä levy-yhtiönsä myynnistä myös brittiläisen Emin kanssa. Vuonna 2000 Emin ja Warner Musicin fuusiosuunnitelma kaatui kilpailuviranomaisten vastustukseen ja niin pelättiin käyvän myös nyt.

Neuvotteluja käytiin myös saksalaisen Bertelsmannin kanssa, mutta molempia osapuolia tyydyttävää sopimusta ei saatu aikaan. Lehtitietojen mukaan Bertelsmann yhdistyy vielä tämän vuoden aikana japanilaisen Sony Musicin kanssa.

Time Warner on paininut talousvaikeuksien kanssa. Warner Musicin myyminen auttaisi sitä pienentämään velkaansa nykyisestä yli 24 miljardista dollarista 20 miljardiin dollariin ensi vuoden loppuun mennessä.

Levy-yhtiöiden tilannetta on vaikeuttanut erityisesti se, että levymyynnin kehitys on huonontunut maailmalaajuisesti. Tähän on vaikuttanut ennen kaikkea Internet, josta musiikkia voi imuroida ilmaiseksi tai kaupasta ostettuja cd-levyjä halvemmalla.

Warner Music on maailman neljänneksi suurin levy-yhtiö noin 12 prosentin markkinaosuudella. Yhtiön tähtikaartiin kuuluu muun muassa Madonna. Warner Music omistaa myös oikeudet Frank Sinatran musiikkiin.

Maailman musiikkimarkkinoita hallitsee amerikkalainen Universal Music, jolla on 26 prosentin markkinaosuus.

YLE24, Startel

Lue seuraavaksi