1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

TYÖTUOMIOISTUIMEN mukaan SAK:laisen Paperiliiton huominen lakko on laiton. Tänään annetun sakkotuomion mukaan aamulla uhkaava lakko rikkoo alan työrauhavelvoitetta. Lakkoon on menossa 28 000 henkeä. Liitto on tyytymätön työnantajan haluttamuuteen neuvotella alan irtisanomistilanteesta.

TAKUU ei välttämättä korvaa Venäjällä tankatun auton moottorin rikkoutumista. Kaakkois-Suomessa uusien Toyota-autojen ostajia on vaadittu allekirjoittamaan tiedoksianto, joka osoittaa heidän tietävän venäläisbensan vaarat, kertoo Etelä-Saimaa. Taustalla on 2,5 vuotta kestänyt, kuluttajalautakunnassa käyty vääntö, jonka Toyota voitti.

ASUNTOJEN VUOKRAT ovat Helsingissä Rooman luokkaa. Pariisi on vuokriltaan selvästi kallein, Berliini halvin. Pariisi on kallein myös asuntojen hintojen suhteen. Siellä neliöhinta on keskimäärin 3 700 euroa, Helsingissä ja Roomassa 2 400 ja Berliinissä 1 300 euroa, kertoo Radiouutisten vertailu.

Valtio joutui viime vuonna maksamaan miljoona euroa korvauksia SYYTTÖMÄNÄ SELLISSÄ istuneille. Valtio joutui korvaajaksi aiheettomasta vapauden menetyksestä noin 500 kertaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Suomen Purjelaivasäätiön koululaiva KUUNARI HELENA on saapunut eteläiselle pallonpuoliskolle. Helena seuraa fregatti Suomen Joutsenen vuosina 1937 - 1938 purjehtimaa reittiä.

B-VITAMIINI voi tehostaa masennuslääkkeiden vaikutusta, selviää Kuopion yliopiston tutkimuksesta. Tutkituista 115 masennuspotilaasta hoitotulokset olivat parempia niillä, joiden veren b-vitamiinipitoisuus oli korkea. Löytö voi olla merkittävä, sillä masennuslääkkeet eivät tehoa osaan potilaista.

LÄÄKÄRI- JA PELASTUSHELIKOPTEREITA ylläpitävät yhdistykset perustavat yhteisen valtakunnallisen katto-organisaation. Tavoitteena on mm. turvata kopteritoiminnan rahoitus sekä yhdenmukaistaa alan ohjeistusta.

Uusia HENKILÖAUTOJA REKISTERÖITIIN marraskuussa liki 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Koko kuluvana vuonna on ensirekisteröintejä tehty 25 prosenttia edellisvuotta enemmän. Myös kuorma-autoja on viety rekisteriin 15 prosenttia edellisvuotta enemmän, raskaita kuorma-autoja jopa 45 prosenttia enemmän.

Porin Vähäraumalta omakotitalon kellarista löytyi tänään SODANAIKAINEN KÄSIKRANAATTI ja pieni määrä muita räjähteitä. Poliisi ja pommiryhmä noutivat räjähteet tuhottaviksi.

Vuonna 1999 kohua herättäneen PÄIVÄKOTILAPSEN kuolemaa ei käsitellä hovioikeudessa. Voimaan jää käräjäoikeuden tuomio,jossa lapsen hoitajaa vastaan nostetut syytteet hylättiin. Hoitajaa epäiltiin lapsen valvonnan laiminlyönnistä.

SOTILASSOITTOKUNTIEN tulevaisuutta pohtinut työryhmä esittää soittokuntien yhdistämistä toimivampien kokoonpanojen löytämiseksi. Työryhmä lakkauttaisi ainakin Oulun ja Vaasan soittokunnat ja siirtäisi niiden soittajat muihin soittokuntiin. Lopullisesti asiasta päättää puolustus ministeriö.

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS esittää seksialan liitolle Sallille nimenvaihtoa, jotta se voitaisiin rekisteröidä yhdistykseksi. Salli-nimi on herättänyt paheksuntaa, koska se on myös ihmisen etunimi. Lisäksi liittoa vaaditaan määrittelemään tarkemmin mm. se, mitä seksialalla tarkoitetaan.