nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ILMAVOIMIEN on lähivuosina uusittava kuljetus- ja yhteystoimintakoneitaan yli 80 miljoonalla eurolla, ilmavoimien komentaja Jouni Pystynen sanoo. Tällä vuosikymmenellä varsinaisia kuljetuskoneita tarvitaan kaksi. Tätä nykyä Suomi ei pysty lennättämään esimerkiksi omia rauhanturvaajiaan YK:n tehtäviin tai joukkojaan mahdollisiin EU:n tai Naton operaatioihin.

TERVEYDENHUOLLON OIKEUSTURVAKESKUS on antanut kirjallisen varoituksen ukrainalaisperheen lääkitsemisestä Pasilan poliisivankilan lääkärille ja sairaanhoitajalle. Lääkäri antoi puhelimitse sairaanhoitajalle määräyksen antaa perheelle rauhottavia lääkkeitä, vaikka ei ollut tavannut karkotettavaa perhettä.

Poliisi esittää vangittavaksi nuorta miestä, joka on ollut pidätettynä epäiltynä EVIJÄRVELLÄ viikonloppuna tapahtuneesta 16-vuotiaan opiskelijatytön surmasta. Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään huomenna Lapualla.

PÄÄMINISTERIN virka-asunnolla Kesärannassa vietetään keskiviikkona harjannostajaisia. Rakennuksen peruskorjaus on edennyt aikataulussaan ja työt valmistuvat helmikuun alkuun mennessä.

VUODEN TURHAKKEEKSI on valittu hampurilaisaterian kylkiäislelut. Valinnan tehneen Suomen Luonto -lehden toimituksen mukaan lelut vetoavat lapsiin ja niiden avulla on helppo houkutella pieni kuluttaja ravintolaan. Turhakekisassa toiselle sijalle nousi laihdutushumpuuki.

VAALIJALAN KUNTOUTUSKESKUKSESSA Pieksämäen maalaiskunnassa yöllä syttyneen tulipalon syy on selvinnyt. Laitoksen asukas tunnusti poliisille sytyttäneensä palon. Kukaan ei loukkaantunut palossa mutta muut vahingot nousevat satoihintuhansiin euroihin.

RAJAVARTIOLAITOS, TULLI JA POLIISI perustavat alkuvuodesta yhteisen toimintakeskuksen Helsinkiin, kertoo Uutispäivä Demari. Viranomaiset valmistautuvat näin tehovalvontaan, kun Baltian maat tulevat vappuna EU:n jäseniksi.

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston SITRAN yliasiamiehen ammattinimike muuttuu ensi vuonna pääjohtajaksi, kertoo sanomalehti Suomenmaa. Asiaa ehdotti jo viime vuonna Sitran toimintaa arvioinut työryhmä. Sitran johdossa aloittaa ensi kesänä Esko Aho.

Osa KUUSANKOSKELLA syksyn aikana tehdyistä tuhopoltoista on selviämässä. Poliisi on pidättänyt teosta epäiltynä nuoren kuusankoskelaisen miehen. Kuusankoskella on syksyn aikana sytytetty tahallaan toistakymmentä paloa.

EDUSKUNTA on julkistanut nuorille suunnatun uudistetun verkkopalvelun. Nettisivuilta löytyy tietoa eduskunnan toiminnasta, parlamentarismista ja politiikasta. Videoiden kautta voi seurata mm. kyselytuntia tai Euroopan parlamentin istuntoa.

JOULUA ULKOMAANMATKALLA viettää tänä vuonna arviolta yli 20 000 suomalaista, laskee Finnmatkat. Viimeiset kahden viikon kaukomatkat varattiin jo viime kesänä, mutta joulunalusmatkoja riittää matkatoimistoilla vielä myytäväksi.

VUODEN KELLOKKAAKSI on valittu Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori. Perustelujen mukaan Ruusuvuori on pannut itsensä rohkeasti likoon naisiin kohdistuvan väkivallan esiintuojana. Hän on mm. perustanut Raiskauskriisikeskus Tukinaisen ja kouluttanut poliiseja kohtaamaan pahoinpideltyjä naisia.

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa joustavuutta SIVIILIVIHKIMISIIN. Ryhmän mukaan siviilivihkimisiä pitäisi voida toimittaa maksua vastaan myös virka-ajan ja -paikan ulkopuolella. Vihkimisistä jo noin kolmannes on siviilivihkimisiä ja viikonlopputoimitusten kysyntä on kasvanut.

SUOMENLAHDELLA, Bengtskärin majakan eteläpuolella on lähes 40 kilometriä pitkä, kapea öljyvana. Öljyntorjunta-alus Hylje on matkalla tutkimaan asiaa. Öljypäästön lähdettä ei tiedetä.