nimetön

SVEITSIN pääkaupungissa Bernissä noin 15 000 ihmistä on osoittanut mieltä vastalauseena naisten määrän vähenemiselle hallituksessa. Keskiviikkona valituista seitsemästä ministeristä vain yksi on nainen. Edellisessä hallituksessa naisia oli kaksi.

PERUN presidentti Alejandro Toledo on vaatinut koko hallituksen eroa pääministeri Beatriz Merinon ympärillä kuohuvien huhujen vuoksi. Merinon mukaan lesbosyytökset ovat osa entisen pääministerin Luis Solarin parjauskampanjaa. Merinon suosio on kuitenkin romahtanut kyselyissä 13 prosenttiin.

ESPANJA JA MAROKKO ovat sopineet rakentavansa Gibraltarinsalmeen rautatietunnelin Englannin kanaalin tunnelin malliin, kertoo Espanjan kehitysyhteis työministeriö. Tunnelista on tulossa 39 kilometrin pituinen. Ministeriö ei kertonut hankkeen tarkempia yksityistyiskohtia.

BRITANNIAN RAUTATEIDEN yksityistäminen 1994 kaasu- ja sähköyhtiöiden tapaan oli väärä valinta, myöntää tuolloin vallassa olleiden konservatiivien johtoon kuuluva David Willets. Rataverkon vastuulleen saanut Railtrack-yhtiö romahti vuonna 2000 tuhoisan junaturman jälkeen. Rapistuneita ratoja hallinnoi nykyisin taas valtionyhtiö.

KEIKO-VALAS, joka tuli tunnetuksi Pelastakaa Willy -elokuvien tähtenä, on kuollut. Elokuvien jälkeen Norjaan vapauteen siirretty Keiko menehtyi keuhkokuumeeseen 27-vuotiaana. Vapaina miekkavalaat elävät keskimäärin 35 vuotta.

KALIFORNIAN osavaltion latinoväestö piti perjantaina vastalausepäivän uutta kuvernööriä Arnold Schwarzeneggeriä vastaan. Latinot vastustavat hänen päätöstään kieltää laittomilta siirtolaisilta ajokortit. Kuvernöörin hallinnossa ei myöskään ole yhtään latinoväestön edustajaa.

YHDYSVALTAIN sotilas on kuollut vammoihin, jonka hän sai eilen Ramadissa Irakissa. Kaksi muuta sotilasta haavoittui, kun saattue ajoi pommiin.