1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

PAKISTANISSA Rawalpindin kaupungissa sattui illalla räjähdys sillalla vain hieman sen jälkeen, kun presidentti Pervez Musharrafin autosaattue oli ylittänyt sillan. Pakistanin armeijan mukaan kyse oli terrori-iskusta. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

ISTANBULIN viime kuun iskujen pommien rakentajaksi epäilty mies on pidätetty, kertovat Turkin lehdet. Mies jäi kiinni yrittäessään Iraniin väärällä passilla.

ESPANJA on lähettänyt sota-aluksen yksirunkoisen venäläistankkerin seuraan estääkseen sen tulon Espanjan vesille. 50 000 tonnin öljylastissa Latviasta Singaporeen purjehtivan Sevastopolin sankari -aluksen kapteeni on luvannut kiertää Espanjan ja Portugalin rannikot. Espanja koki historiansa pahimman öljytuhon, kun vastaavanlainen tankkeri Prestige upposi alueella vuosi sitten.

MOSKOVASSA noin 40 ihmistä on joutunut sairaalaan ruokamyrkytyksen vuoksi. Osan tila on vakava. Kaikki uhrit olivat ruokailleet yliopiston kahvilassa, joka oli vuokrattu hääseurueelle.

TARU SORMUSTEN HERRASTA on Britannian rakastetuin romaani, kertoo BBC:n kysely. Kakkoseksi valittiin Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo. Kolmossijan jakoivat Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille ja Philip Pullmanin Universumien tomu -trilogia. Kyselyyn vastasi 140 000 brittiä.

HIROSHIMAAN toisen maailmansodan aikana atomipommin pudottanut B-29- pommikone Enola Gay aiotaan asettaa näytteille museoon Yhdysvalloissa. Pommi-iskun uhrien omaiset ovat raivoissaan hankkeesta. Pommi-iskussa kuoli noin 140 000 ihmistä.

FILIPPIINIEN ulkoministeri Blas Ople, 76, on kuollut. Ople oli presidentin valtiovierailuseurueessa matkalla Lähi-itään saadessaan sydänkohtauksen lentokoneessa.