nimetön

AHVENANMAALLA lumimyrsky katkaisi sähköt aamulla 6 000 kotitaloudelta. Kolmannes Ahvenanmaan asukkaista oli ilman sähköjä. Kova tuuli esti myös lauttoja rantautumasta Långnäsiin.

Satakunnassa sijaitsevan KULLAAN kunnanvaltuusto päätti maanantaina kunnan liittämisestä Ulvilaan. Liitos toteutetaan vuoden 2005 alussa. Yhdistetyn kunnan nimeksi tulee Ulvila. Kullaalla on 1 700 asukasta, Ulvilassa 12 000.

PÄÄMINISTERI Matti Vanhanen haluaa EU:n kehittävän 3G-verkkoja ja laajakaistayhteyksiä nykyistä tehokkaammin. Hän on kirjoittanut EU:n tulevalle puheenjohtajamaalle Irlannille EU:n talouskasvun ja kilpailukyvyn kohennus edellyttävät nyt konkreettisia päätöksiä.

SUOMI on myöntänyt 300 000 euroa tukea Georgian ensi vuoden presidentin- ja parlamenttivaaleille. Kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan viime kuun parlamenttivaalit eivät sujuneet sääntöjen mukaan. Niiden jälkeen maan oppositio syrjäytti presidentin.

RAUTALAMMIN kunnan uimahalli on suljettu sisäkaton romahdusvaaran vuoksi. Rautalammin teknisen johtajan Tuure Savolaisen mukaan sisäkaton puiset kannakeet on kiinnitetty heikosti. Katon korjaus maksaa 20 000e. Halli saataneen kuntoon helmikuuhun mennessä.

KORKEAKOULUSTA valmistuneiden kilpailu avoimista työpaikoista on entistä tiukempaa. Hyvin koulutettujen henkilöiden mahdollisuus saada töitä on heikentynyt, mutta se on edelleen ihan hyvä, arvioi apulaistoimistonjohtaja Tom Åhlgren Helsingin Kluuvin työvoimatoimistosta.

Pian syntymäpäiväänsä viettävää PRESIDENTTI TARJA HALOSTA voi onnitella tänään presidentinlinnassa esillä olevassa onnittelukirjassa. Halonen täyttää 60 vuotta jouluaattona.

Runoilija TUA FORSSTRÖM on saanut Ruotsin akatemian Bellman-palkinnon, jonka arvo on 22 000 euroa. Palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle ruotsiksi kirjoittavalle runoilijalle. Forsström on aiemmin saanut mm. Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.

Tänään on TALVIPÄIVÄNSEISAUS, jolloin päivä on lyhimmillään. Aurinko on eteläisimmillään ja myös lyhyimmän aikaa horisontin yläpuolella maapallon pohjoisella puoliskolla. Utsjoella kaamos on syvimmillään. Pikkuhiljaa päivät alkavat taas pidentyä. Aluksi päivä pitenee viiden minuutin viikkotahtia.