1. yle.fi
  2. Uutiset

Lumimyrskystä haittaa Pohjolassa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ruotsissa runsaat 9 000 kotitaloutta on edelleen ilman sähköä viikonvaihteen lumimyrskyn jäljiltä. Pahin tilanne on ollut Keski-Ruotsissa. Tilanteen arveltiin korjautuvan tiistaiaamuun mennessä.

Ruotsissa on ollut maanantain aikana myös runsaasti ulosajoja ja peltikolareita, mutta poliisin tietojen mukaan vakavilta henkilövahingoilta on vältytty.

Tiet ovat olleet monin paikoin ajokelvottomia muun muassa Itä-Götanmaan ja Gävlen välillä. Myös Oslon ja Tukholman välisellä tieosuudella liikenne pysähtyi, kun rekat kääntyivät poikittain jäisellä tienpinnalla.

Myös juna- ja lentoliikenteessä on myöhästyksiä. Tukholmassa Arlandan lentokentällä oli aamulla käytössä vain yksi kiitorata. Lentoja jouduttiin perumaan jo sunnuntai-iltana ja junaliikennettä korvaamaan bussikuljetuksilla.

Tanskassa lautoilla oli sunnuntaina vaikeuksia päästä satamaan, ja osa matkustajista joutui yöpymään viime yön lautoilla. Tanskalaisen Stena Line -varustamon mukaan tuulet puhalsivat jopa 25 metriä sekunnissa. Itämerelle on annettu myrskyvaroitus useimmille alueille.

Viron liikenne takkuilee

Virossa talvimyrsky on seisauttanut osan laivaliikenteestä Tallinnan satamassa ja useita lentoja on jouduttu perumaan. Lisäksi lumipyry ja huono näkyvyys ovat aiheuttaneet useita onnettomuuksia tieliikenteessä.

Myös Saksassa voimakas lumisade ja äkillinen teiden jäätyminen on aiheuttanut pahoja ruuhkia.

YLE24, Itar-Tass, AFP

Lue seuraavaksi