Lapin kamariorkesteri vierailee Helsingissä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lapin kamariorkesteri vierailee huhtikuussa Helsingissä. Helsingin kaupunginorkesterin kiertäessä Etelä-Amerikassa Lapin kamariorkesteri esiintyy 22. 4. Finlandia-talossa.

- Olen varma, että vierailu herättää mielenkiintoa Helsingissä. Yleisö tietää myös siellä orkesterin maineen, Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds kertoi STT:lle.

Kamariorkesteri esittää Finlandia-talossa Pehr Nordgrenin konserton, jonka kantaesitys on Rovaniemellä edellisenä päivänä. Solistina vierailee kitaristi Petri Kumela.

Lapin kamariorkesterin kevään ohjelmassa on myös kaksi muuta kantaesitystä. Avajaiskonsertissa tammikuussa esitetään Seppo Pohjolan Elämän kevät ja helmikuun lopussa Kalevi Ahon Lamento kahdelle alttoviululle.

Kevätkauden kansainvälinen huippuvieras on Daniel Raiskin, venäläis-hollantilainen alttoviulisti ja kapellimestari. Raiskin esiintyy Rovaniemellä 13. toukokuuta. Kotimaisista vieraista tunnetuin on tangolaulaja Markus Allan, joka huhtikuussa esittää suomalaisia tangoja ja tunnelmoi Kaurismäen elokuvien hengessä.

John Storgårds sanoo, että Lapin kamariorkesterin kotiareena on koko Lappi.

- Haluamme olla koko Lapin kamariorkesteri. Maakunnassa kiertäessä on tullut vahvasti sellainen tunne, että meidät otetaan omaksi muuallakin kuin Rovaniemellä.

Kamariorkesteri jatkaa keväällä kyläkonserttejaan ja vierailee Ivalossa, Tiaisessa, Lohinivassa, Ruikassa ja Kivitaipalessa. Kiertuetta varten orkesteri on saanut apurahan Suomen kulttuurirahaston Lapin rahastolta.

Koululaiskonsertteja Lapin kamariorkesteri esittää Sodankylässä, Ivalossa ja Inarissa.(STT)