Wärtsilä lopettaa moottorituotannon Turussa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Konepajakonserni Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut noin 480 henkilön vähentämiseksi Turussa. Suurten moottorien tuotanto keskitetään Triesteen Italiaan. Turun 680 henkilöä työllistävä yksikkö keskittyy jatkossa enää huoltotoimintaan.

Turun yksikköön jäisi järjestelyjen jälkeen noin 200 työntekijää. Norjassa ja Hollannissa Wärtsilä vähentää lisäksi noin henkilöä.

Koko toimenpideohjelman henkilöstövähennykset yltävät maailmanlaajuisesti 1 100 henkilöön, Wärtsilä kertoi tiedotteessaan keskiviikkona. Viime vuoden lopussa konsernin koko henkilöstömäärä oli 12 100.

Syyskuussa tiedotettuja rakennejärjestelyjä sekä nyt tehtyjä kapasiteetin supistussuunnitelmia varten tehdään päättyneellä vuosineljänneksellä 130 miljoonan varaus. Se supistaa Power-toimialojen vuoden 2003 tulosta.

"Hyvän työn palkkana lopputili"

Wärtsilän Turun tehtaan pääluottamusmiehelle Antti Saloselle tehtaan lopettamisilmoitus oli pettymys.

- Kyllä minulle yllätys on, että pistetään paras yksikkö kiinni. Suomi on sellainen paikka, että vaikka tekee työnsä kuinka hyvin, niin se palkitaan lopputilillä, Salonen kertoi STT:lle.

Ilmoitetusta 480 henkilön vähennyksestä 350 on työntekijöitä, loput toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä,

Salosen mukaan yt-neuvotteluissa voidaan todennäköisesti lähinnä yrittää lieventää irtisanomisten seurauksia koulutus- ja tukipaketeilla, henkilömääriin tuskin voidaan enää vaikuttaa.

Turun kaupunginjohtaja Armas Lahoniitty puolestaan toivoo, että Wärtsilään liittyvä osaaminen säilyisi Turun seudulla joko Turussa jatkavassa Wärtsilän huoltoyksikössä tai muissa alan yrityksissä.

Lahoniitty vaatii, että työvoimaviranomaiset selvittävät pikaisesti yhdessä Wärtsilän kanssa mahdollisuudet työllistää nyt irtisanottavat työntekijät.

YLE24, Startel, STT