nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

EU:n komissio aikoo tutkia KIINALAISVAATTEIDEN tuontia. Eurooppalaiset tekstiilituottajat ovat valittaneet kiinalaisten vaatteiden vyörystä Euroopan markkinoille. Komission mukaan kiinalaisvaatteiden tuonti on kasvanut peräti 300 prosentilla viime vuoden tammi-syyskuussa vuoteen 2001 verraten. Kiinalaiset vaatteet ovat korvanneet tuontia muista maista, mutta nyt tuonti on alkanut vaikuttaa myös EU:n valmistajiin.

YHDYSVALTAIN puolustusministeriön tilintarkastajat vaativat lisätutkimuksia Halliburtonin polttoainetoimituksista USA:n armeijalle. Tilintarkastajat epäilevät, että yhtiö on laskuttanut 61 miljoonaa dollaria ylihintaa Irakiin toimitetusta polttoaineesta. Varapresidentti Dick Cheney on toiminut yhtiön johtajana.

BENSIININ TUKKUHINTA kallistui torstaina yli kymmenen senttiä, ja huoltoasemilla hinnannousu näkyy viikonloppuun mennessä. Viimeaikaisten korotusten syynä on raakaöljyn maailmanmarkkinahintojen nousu, joka on seurausta Yhdysvaltoja koettelevasta kylmyydestä. Fortumin mukaan polttoöljyn hinnalla ei kuitenkaan ole nousupaineita.

Telakkayhtiö MASA-YARDSIN uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Aker Finnyardsin toimitusjohtaja Yrjö Julin, 46. Hän aloittaa uudessa tehtävässään helmikuun puolivälissä. Masa-Yardsia nykyisin johtava Jorma Eloranta siirtyy konepajayhtiö Metson johtoon.