1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

LAPIN JA MURMANSKIN poliisit ovat solmineet kirjallisen yhteistyösopimuksen. Vuosina 2004-2005 tavoitteena on mm. järjestäytyneen rikollisuuden, laittoman maahantulon ja prostituution torjunta.

SUOMI haluaa YK:n ihmisoikeustoimikuntaan vuosiksi 2005-2007. Kampanja voi onnistua, sillä jäsenmaiden kierrossa on Pohjoismaiden vuoro. 53 jäsenen toimikunta laatii ehdotuksia mm. uusiksi ihmisoikeussopimuksiksi.

FINNAIRIN kaukolomakohteiden Intian välilaskupaikka siirtyy Ahmedabadiin Jaipurin alueen poikkeuksellisten sääolosuhteiden vuoksi. Lentojen talviaikataulu jatkuu huhtikuun puoliväliin.

Vihreän liiton puheenjohtajan OSMO SOININVAARAN mukaan hallitus on joutumassa paniikkiin työpaikkojen vähenemisen takia. Soininvaara ei usko asiaa korjattavan veronalennuksin. Sen sijaan hän suosittaa julkisten palvelujen parantamista.

PIHTIPUTAALLA on paljastunut iso räjähdeainevarkaus. Kateissa on 48 kiloa räjähteitä, 200 sähkönallia ja 500 metriä räjähtävää tulilankaa.

AMURIN KOULU Tampereella on saanut Vuoden opetusmenetelmä -palkinnon. Sen myöntää Suomen Messusäätiö. Palkinto annettiin mm. oppilaiden oman kulttuuri-identiteetin vahvistamisesta.

MATKAILIJAT yöpyivät maamme majoitusliikkeissä lähes miljoona kertaa marraskuussa. Kasvua edellisvuoden marraskuusta oli vain prosentin verran. Venäläisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 13 ja ruotsalaisten neljä prosenttia. Sen sijaan britit ja saksalaiset yöpyivät aiempaa useammin.

TULLI tutkii laajaa ravihevosten dopingiin liittyvää laitonta maahantuontia, kertoo Helsingin Sanomat. Suomeen on tuotu Keski-Euroopasta mahdollisesti vuodesta 1998 lähtien hormonia, jota löydettiin viime syksyn Forilla-ravurista. Tapauksen esitutkinta on juuri valmistunut.

JOKA KOLMAS PAPPI ei laajan, valmistumassa olevan tutkimuksen mukaa usko helvettiin. Lisäksi kaikista evankelisluterilaisen kirkon työntekijöistä joka seitsemäs uskoo kaikkien pelastuvan. Kaikkiaan 75 % seurakunnan hengellisistä työntekijöistä on sitoutunut vakaasti kirkon uskoon ja harjoittaa sitä itse.