1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VTT:n tutkijat ovat kehitelleet ensimmäisenä maailmassa edullisen PIKATESTIN, joka paljastaa huume-, lääke-, ja hormonijäämät ihmisen sylkinäytteestä.

KESKUSTA on suosituin nuorisopuolue, ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä. Puolueen kannatus 18 - 29-vuotiaiden keskuudessa on 22,4 prosenttia. Kokoomus ja vihreät jakavat toisen sijan hiukan yli 20 prosentin kannatuksellaan.

KOKOOMUKSEN 41 edustajasta 12 tukee kansanedustaja Jari Koskista puolueen eduskuntaryhmän johtoon, kertoo Hufvudstadsbladet. Nykyistä puheenjohtajaa Ben Zyskowiczia kannattaa 10 edustajaa.

EUROOPAN IHMISOIKEUSTUOMIOISTUIN EIT on antanut Suomelle langettavan tuomion tapauksesta, jossa helsikiläismieheltä evättiin sairauspäivärahat asiantuntijalääkärien lausuntojen nojalla. Mies sai vasta EIT:ssä nähdä lausunnot. Suomi määrättiin maksamaan miehelle 4 000 euroa korvauksia ja 1 500 euroa oikeudenkäyntikuluja.

LINTUINFLUENSSAA ei ole todettu suomalaisessa siipikarjassa, vahvistaa eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuskeskus Eela. Virusta etsittiin Suomessa ja muissa EU-maissa vuosina 2002 - 2003.

KUOPION vesijohtovedessä esiintyy yhä rautamangaania, jota lähti liikkeelle putkien seinämistä lauantain putkirikon jälkeen. Vettä voi noutaa ilmaiseksi mm. pumppaamolta ja vesilaitokselta. Eniten häiriöstä kärsii mehunvalmistaja Vip-Juicemaker, joka on toista vuorokautta odottanut pakkauskelpoista vettä.

ELOKUVAOHJAAJA KLAUS HÄRÖ on palkittu arvostetulla Ingmar Bergman-palkinnolla Ruotsissa järjestetyssä Guldbagge-gaalassa. Härö on ohjannut elokuvan Näkymätön Elina, joka on suomalais-ruotsalainen yhteistuotanto ja Suomen ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-patsaan saajaksi.

Noin 30-metrisen KALASTUSALUKSEN kallistuminen aiheutti mittavan pelastusoperaation pohjoisella Itämerellä hieman ennen aamukahta. Paikalle lähetettiin muun muassa neljä lähistöllä ollutta autolauttaa. Alus saatiin suoristettua ja se pystyi jatkamaan matkaa omin avuin.

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan 57 prosenttia suomalaisista ei pidä hyväksyttävänä, että RIKOSOIKEUDENKÄYNNIT TELEVISIOIDAAN. Aamulehden teettämässä selvityksessä vain 15 - 24-vuotitaiden keskuudessa enemmistö kannatti televisiointia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan BEN ZYSKOWICZIN mielestä on epäoikeudenmukaista, että hänet halutaan syrjäyttää puolueen puheenjohtajan paikalta. Sanomalehti Kalevassa hän sanoo, että hänestä on tullut sijaiskärsijä puolueen kannatuksen laskusta seuranneessa kriisissä.

Lue seuraavaksi