nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

NEUVOSTOPARTISAANIEN uhrien kohtalosta halutaan selvitys. Jatkosodan Siviiliveteraanien mukaan tämä onnistuisi liittämällä selvitys professori Heikki Ylikankaan esittämään luovutusten tutkimusprojektiin.

VUODEN 2003 LEVYKSI on valittu Einar Englundin pianokonsertot nro 1 ja 2 ja orkesteriteoksen Epinikia sisältävä äänite. Levyllä esiintyvät pianotaiteilija Matti Raekallio ja Tampere Filharmonia johtajanaan Eri Klas. YLE Musiikin työntekijöiden valitseman levyn on tuottanut Ondine.

LOTON rivihinta nousee 70 senttiin 8. helmikuuta alkaen. Veikkaus lupailee hinnannousun näkyvän myös voitoissa. Keskimäärin neljä oikein tuloksella saatu 10 euron voitto nousee kahteentoista euroon.

VASEMMISTOLIITON puoluesihteeri Aulis Ruuth on halukas jatkamaan tehtävässään toisen kauden. Hän sanoo kuitenkin, ettei pidä pahana, jos toukokuun puoluekokouksessa on ehdolla useita muitakin.

Valtioneuvosto on hyväksynyt LAAJAKAISTASTRATEGIAN, jonka on tarkoitus nostaa Suomen laajakaistaliittymien määrä miljoonaan kahden vuoden aikana. Suomesta on määrä näin tehdä Euroopan kärkimaa nopeiden tietoliikenne- yhteyksien käytössä ja saatavuudessa.

Pirkanmaalaisen SAHALAHDEN kunnanvaltuusto on hyväksynyt kuntaliitoksen Kangasalan kanssa. Liitos tulee voimaan ensi vuoden alussa, jolloin yhdistyneen kunnan nimeksi tulee Kangasala. Kangasalla kunnanvaltuusto hyväksyi liitosesityksen jo syksyllä.

KESKUSTAN eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi aiotaan esittää Matti Väistöä. Esityksen taustalla on kansanedustaja Pekka Vilkuna, kertoo Keskipohjanmaa-lehti. Vilkuna on pettynyt nykyisen ryhmänjohtajan Timo Kallin toimiin maataloustukineuvotteluissa.

KANSANEDUSTAJA Tony Halme (ps.) on toimittanut käräjäoikeuteen ilmoituksen tyytymättömyydestään eilen langetettuun tuomioonsa. Näin Halme varaa itselleen oikeuden valittaa hovioikeuteen. Halmeen asianajajan mukaan tuomio oli kohtuuton.

VASEMMISTOLIITON puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on päättynyt aloittaa uudestaan kolumnien kirjoittamisen puolueensa äänenkannattajaan Kansan Uutisiin. Siimes lopetti kolumnien kirjoittamisen viime vuoden lopulla ajauduttuaan kahnauksiin lehden silloisen päätoimittajan Yrjö Raution kanssa.

TAMPEREEN poliisi kiistää toimineensa väärin turvapaikanhakijoiden käsittelyssä. Poliisin selvityksen mukaan ulkomaalaisia ei ole otettu säilöön turhaan. Selvitys on vastaus vähemmistövaltuutetun lausuntoon.