nimetön

VIETNAMISSA lintuinfluenssaan viime kuussa kuolleet siskokset saattoivat saada tartunnan ihmiseltä. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan yksi mahdollinen selitys on, että he saivat viruksen aiemmin kuolleelta veljeltään. Asiaa ei ole saatu täyttä varmuutta. Tähän saakka tauti on tarttunut ihmisiin siipikarjasta, mutta tutkijat pelkäävät taudin muuttavan muotoaan.

INDONESIASSA jo yli 5 000 ihmistä on evakuoitu maan itäosassa sen jälkeen, kun Floresin saarella sijaitseva tulivuori Egon ryhtyi torstaina puhkumaan taivaalle tuhkaa ja paksua savua. Satojen ihmisten uskotaan yhä hakevan tilapäistä suojaa purkauksen varalta.

KONGON demokraattisessa tasavallassa jopa 200 ihmistä on kateissa viime maanantaina sattuneen jokilaivaturman jäljiltä. Heidän kohtalostaan ei ole varmuutta. Alus, jossa oli jopa 500 matkustajaa, tuhoutui rajussa tulipalossa syrjäisellä seudulla.

MURMANSKIIN Kuolan niemimaalle rakennettu ydinjätteen käsittelylaitos on yhä käyttämättömänä, vaikka se valmistui jo kolme vuotta sitten, kirjoittaa norjalaislehti Aftenposten. Norja maksoi yli puolet laitoksen rakentamiskuluista. Lehden mukaan syy tilanteeseen on yhä epäselvä.