1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

POHJOIS-IRLANNISSA katolilaisten ja protestanttien johtajat ovat aloittaneet tunnustelut Pohjois-Irlannin poliittisen kriisin lopettamiseksi. Neuvotteluja käydään ensi kerran syksyn maakuntavaalien jälkeen. Toiveena on palauttaa määräysvalta maakuntahallitukselle, jonka toiminnan Britannia jäädytti yli vuosi sitten.

Kuolonuhrien määrä sunnuntain itsemurhaiskuissa Irakin ARBILISSA on noussut sataan, kertoo kurdien tv-kanava. Pommimiehet iskivät kurdipuolueiden toimitiloihin. Sotilas viranomaiset puhuivat aiemmin 67:stä kuolonuhrista.

PALESTIINALAISTEN PÄÄMINISTERI Ahmed Kurei pitää Israelin eilistä ilm itusta purkaa 17 juutalaissiirtokuntaa Gazan alueelta "hyvänä uutisena". Hän toivoo kuitenkin Israelilta sanojen lisäksi myös tekoja. Aikataulua siirtokuntien purkamiselle ei vielä ole.

HAAGISSA on alkanut oikeudenkäynti sotarikoksista syytettyä bosnialaista serbipoliitikkoa Momcilo Krajisnikia vastaan. Krajisnikia epäillään muslimien ja kroaattien etnisistä puhdistuksista Bosnian sodan aikana.

ETELÄ-VENÄJÄLLÄ Pohjois-Ossetian pääkaupungissa Vladikavkazissa kaksi ihmistä on kuollut ja kuusi loukkaantunut autopommin räjähdyksessä. Räjähdys tapahtui vilkkaalla ostosalueella kaupungin keskustassa juuri, kun sotilaita kuljettanut kuorma-auto ajoi ohi. Vladikavkaz sijaitsee lähellä Tshetshenian rajaa.

UGANDASSA ainakin 42 ihmistä on hukkunut lauttaonnettomuudessa. Turma sattui, kun ylilastissa ollut matkustajalautta kaatui ja upposi Albertinjärvellä Länsi-Ugandassa. Poliisin mukaan eloonjääneitä on löydetty 37.

YHDYSVALLOISSA tyytymättömyys presidentti George W. Bushin Irakin-politiikkaan jatkaa kasvua: USA Todayn ja CNN:n kyselyn mukaan vastustajia on nyt 53 ja kannattajia 46 prosenttia. Bushia kannatti presidenttinä 49 % ja vastusti 48 % kyselyyn vastanneista.

TURKISSA Konyassa eilen sortuneen kerrostalon raunioista on löytynyt toistaiseksi yhdeksän kuolonuhria. Useiden ihmisten uskotaan olevan hautautuneena talon jäännöksiin. Talossa arvioidaan asuneen noin 120 ihmistä.

AURINKOKUNTAMME ulkopuoliselta planeetalta on löydetty ensimmäisen kerran happea ja hiiltä. Alkuaineet löytyivät avaruusteleskooppi Hubblen tietojen avulla jättimäiseltä Osiris-kaasuplaneetalta 150 valovuoden päästä.