1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

BERLIININ ELOKUVAFESTIVAALIEN lyhytelokuvien Kultaisen karhun on voittanut romanialaisen Cristi Puiun ohjaus. Tupakkaa ja kahvia -lyhytelokuva kertoo kahden eri sukupolvia edustavan miehen tapaamisesta kahvilassa.

ESPANJAN poliisi on hajottanut Cadizissa luodein ja kyynelkaasulla 3 000 lakkoilevan työläisen mielenosoituksen. Lakkolaiset muun muassa rakensivat sillalle sulun palavista autonrenkaista ja heittelivät kiviä vaatiessaan valtiolliselta Izar-telakkayhtiöltä palkankorotuksia.

MTV-MUSIIKKIKANAVA siirtää seksuaalisesti provosoivimmat videot esitettäviksi USA:ssa vain yöaikaa, klo 22 - 6. Päätöksen takana on laulajatar Janet Jacksonin rinnasta syntynyt tuohtumus. Rinta putkahti puvusta miljoonien televisiokatsojien silmien edessä Super Bowl -jalkapallo-ottelun tauko-ohjelmassa, josta MTV vastasi.

BRITANNIA aikoo perustaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n kaltaisen organisaation saadakseen kuriin muun muassa huume- ja ihmiskaupan. Järjestäytynyttä rikollisuutta tutkivaan ryhmään tulee arviolta 5 500 poliisia. Asiasta kertoivat pääministeri Tony Blair ja sisäministeri David Blunkett maanantaina.

VIROSSA Pärnun edustalla 24 pilkkijää joutui eilen merihätään, kun jäästä lohkesi lautta, joka lähti ajelehtimaan Itämerelle. Merivartiosto pelasti epäonniset pilkkijät soutamalla heidät rannalle kolmen hengen ryhmissä.

SAKSAN liittokansleri Gerhard Schröder epäilee, ettei EU:n kiistelty perustuslaki valmistu vielä kesäkuun lopuksi. Hän ei ole varma, saadaanko sopimus valmiiksi Irlannin puheenjohtajakaudella.

IRAKISSA Yhdysvaltain joukot ovat pidättäneet entisen Baath-puolueen johtajan Muhsin Khadr al-Khafajin. Hän oli Yhdysvaltain tavoittelemimpien irakilaisten listalla sijalla 48. hdysvaltain mukaan Muhsin antautui irakilaisille, jotka luovuttivat hänet lauantaina Yhdysvaltain joukoille.

Lue seuraavaksi