1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

14 ihmistä on kuollut ja parikymmentä loukkaantunut TURKISSA sattuneessa auto-onnettomuudessa. Onnettomuus tapahtui, kun kuorma-auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi kahteen linja-autoon.

GEORGIA ei ota alueelleen uusia sotilastukikohtia, kun Venäjän joukot lähtevät maasta, sanoo Georgian uusi presidentti Mihail Saakashvili. Georgia haluaa Venäjän neljä tukikohtaa pois Georgiasta kolmessa vuodessa. Venäjän mukaan tukikohtien lopetus kestää 11 vuotta.

Neuvottelut KYPROKSEN yhdistämiseksi katkesivat keskiviikkona 90 minuutin keskustelujen jälkeen, mutta kreikkalaisen ja turkkilaisen osan johtajat lupaavat jatkaa neuvonpitoa YK:n pääsihteerin johdolla taas tänään torstaina.

SAKSASSA vaikutusvaltainen ammattiliitto IG Metall ja työnantajapuoli ovat päässeet sopuun palkkaehdoista, ja 2,5 miljoonaa työntekijän lakonuhka on peruuntunut. Sovun mukaan työntekijät saavat tänä vuonna 2,2:n ja ensi vuonna 2,7 prosentin palkankorotuksen.

BRASILIAN keskuspankki sanoo, että italialainen elintarvikejätti Parmalat siirsi vuosina 1997 - 1999 laittomasti satoja miljoonia dollareita Brasiliaan ja sieltä pois. Siirtoja tutkittiin, mutta suurpetosta ei epäilty, koska on tuiki tavallista, että yritykset keplottelevat varoillaan välttääkseen veronmaksun Brasiliassa.

VENÄJÄLLÄ asuu pysyvästi 145,2 miljoonaa ihmistä. Tieto perustuu vuoden 2002 väestönlaskentaan, jonka mukaan väkimäärä on huvennut vuodesta 1989 1,8 miljoonan ihmisen verran.

YHDYSVALLOISSA keskimääräinen odotettavissa oleva elinikä on noussut 77,4 vuoteen. Edelleen kuolinsyy on useimmiten sydäntauti, syöpä tai aivohalvaus.

Lue seuraavaksi