1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KYPROKSEN yhdistämistä koskevat neuvottelut ovat katkenneet jälleen. Turkkilaisen ja kreikkalaisen osan johtajat aikovat kuitenkin jatkaa keskusteluja myöhemmin tänään.

OHJELMISTOYHTIÖ MICROSOFTIN Windows-käyttöjärjestelmän lähdekoodi on vuodettu osittain Internetiin. Yhtiön mukaan netissä on Windows NT- ja Windows 2000 -käyttöjärjestelmien koodia. Vielä ei tiedetä, aiheuttaako vuoto turvallisuusriskin.

SAN FRANSISCOSSA on vihitty samaa sukupuolta oleva pariskunta avioliittoon ensi kertaa Yhdysvalloissa. Kalifornian osavaltion lainsäädäntö ei salli homo- ja lesboparien avioitua. San Fransiscon tuore pormestari Gavin Newsom on kuitenkin ilmoittanut uhmaavansa lakia syrjinnän estämiseksi.

YHDYSVALTALAINEN sotilas on pidätetty epäiltynä yrityksistä välittää tietoja terroristiverkosto al-Qaidalle, kertoo armeija. Sotilas pidätettiin USA:ssa. Hänen oli määrä lähteä kesällä vuodeksi Irakiin. Armeija ei kertonut, mitä tietoja mies yritti välittää.

POHJOIS-AMERIKAN viime kesän mittavan sähkökatkon syyksi on paljastumassa ohjelmointivirhe, kertoo energiayhtiö FirstEnergyn edustaja. Vika häiritsi hälytysjärjestelmiä ja johti siten katkoksen laajenemiseen. Sähköt katkesivat 50 miljoonalta ihmiseltä USA:ssa ja Kanadassa jopa neljäksi päiväksi.

Lue seuraavaksi