nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HOTELLI OLOSTUNTURIN rakenteilla ollut ravintola on palanut pahasti illalla syttyneessa tulipalossa. Muut tilat säilyivät vahingoitta, joten hotellin toiminta jatkuu normaalisti.

PÄÄMINISTERI MATTI VANHANEN aikoo olla ehdolla Nurmijärven kunnanvaltuustoon syksyn kunnallisvaaleissa. Pääministeri haluaa jatkaa valtuustossa pitääkseen yllä yhteyksiään kuntatasolle ja kuntapolitiikkaan.

NOIN 30 SIKAA JA NAUTAA ON KUOLLUT eläintenkuljetusauton kaaduttua Etelä-Savossa Juvalla. Onnettomuus sattui, kun auto yritti nousta jäistä mäkeä ylös. Osa eläimistä kuoli heti, osa jouduttiin hätäteurastamaan.

ENNÄTYSKALAREKISTERIIN ON HYVÄKSYTTY viisi uutta Suomen ennätystä. Entistä ennätystä paransivat muikku, pasuri, miekkasärki, särki ja kapeasaksirapu. Ennätyskalalautakunta tiukentaa raportointikäytäntöä, niin että jatkossa Suomen ennätykseksi kelpaa vain kaupan vaa'alla punnittu kala.

KESKUSTAN pää-äänenkannattajan Suomenmaan ja Pohjanmaalla ilmestyvän Ilkka-lehden mukaan Anneli Jäätteenmäen ehdokkuus kesäkuun europarlamenttivaaleissa on käytännössä varma. Hän ei kuitenkaan itse ole vahvistanut asiaa. Ilkan mukaan Jäätteenmäki aikoo ilmoittautua kisan torstaina.

PÄÄMINISTERI MATTI VANHANEN katsoo, ettei rantarakentamiselle ole Suomessa esteitä. Vanhanen toteaa Hufvudstadsbladetissa jätevesien käsittelymääräysten olevan nyt sillä tasolla, ettei leveille suojavyöhykkeille löydy perusteita. Rantarakentamisessa tulee hänen mielestään kuitenkin jatkossakin kantaa vastuuta ympäristöstä.