nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MILANOSSA vuonna 2001 sattuneen lentoturman loppuraportti on julkaistu. Italian ilmailuhallituksen mukaan SAS:n matkustajakoneen ja liikelentokoneen törmäys johtui ennen kaikkea pienemmän koneen lentäjän virheestä. Onnettomuudessa kuoli 118 ihmistä, joista kuusi suomalaisia.

EU:n komissio ehdottaa PASSEILLE entistä tiukempia turvallisuusvaatimuksia. Ehdotuksen mukaan passeihin tulisi ainakin digitaalinen kasvokuva, jonka lisäksi jäsenmaat voisivat lisätä passeihin myös sormenjäljet. Asia menee myöhemmin keväällä ministerineuvoston ja Euroopan parlamentin käsittelyyn.

IRLANTI kieltää tupakoinnin kaikissa sisätiloissa huhtikuusta alkaen. Maan hallituksen mukaan kiellolla pyritään suojelemaan ihmisten terveyttä.

VENÄJÄN kerrotaan epäonnistuneen jälleen ohjuskokeessa Pohjoisella Jäämerellä. Keskiviikkona tehdyssä kokeessa sukellusveneestä laukaistu ohjus tuhoutui itsestään pian laukaisun jälkeen. Laukaisuharjoitus epäonnistui myös tiistaina.

PAKISTAN JA INTIA ovat sopineet jatkavansa rauhanneuvotteluja kesällä, Intian vaalien jälkeen. Tuolloin neuvotellaan Kashmirin alueen hallinnasta ministeritasolla.

ROTTIEN MYYNTI on kaksinkertaistunut lintuinfluenssan takia, kambodzhalaislehti kirjoittaa. Kuluttajat ovat hylänneet kananlihan ja paistavat ja grillaavat nyt rotanlihaa, joka on halpaakin, vain 30 senttiä kilolta.

YHDYSVALTAIN ulkoministeri Colin Powell kehottaa yhä Haitin hallitusta ja kapinallisia ratkaisemaan kiistansa neuvotteluin. Hänen mukaansa ulkomaat voisivat harkita poliisien lähettämistä maahan, jos väkivalta saadaan loppumaan. Ranska on pohtinut rauhanturvaajien lähettämistä Haitiin.

BASKIEN separatistijärjestö ETA on julistanut yksipuolisen tulitauon Espanjan koilliselle Katalonian alueelle. ETA lopetti edellisen tulitauon vuonna 1999. Espanja ja EU pitävät ETA:a terrorijärjestönä.