nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KRISTILLISDEMOKRAATIT eivät kannata opetusministeriön kaavailemia rajoituksia yliopisto-opintoihin. Kristillisdemokraattien mukaan toimenpiteet voivat johtaa joidenkin kohdalla tarpeettomiin opintojen keskeytymisiin.

SAK:LAISELLE keskituloiselle palkansaajalle jää tupon ja veronkevennysten myötä palkasta noin 57 euroa enemmän käteen kuussa, järjestö laskee. Tupo-palkankorotukset tulevat voimaan 1.3.

HELSINGIN vankilan alueelle rakennetaan uusi 80-paikkainen avovankila, joka korvaa Seutulan työsiirtolan. Hankkeen kustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa.

POHJOIS-SAVOSSA on ollut ajoittain vaikeuksia päästä hätänumeroon 112. Myös ambulanssin tulo saattaa kestää oletettua kauemmin. Esimerkiksi eilen illalla rytmihäiriöinen potilas joutui soittamaan hätäkeskukseen kahdesti.

Arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori JAAKKO HÄMEEN-ANTTILA on saanut ulkomaantoimittajien yhdistyksen myöntämän Planeetta-palkinnon. Myöntämistä perustellaan sillä, että Hämeen-Anttila on edistänyt islamin tuntemusta Suomessa ja syventänyt panoksellaan uutisointia mm. Irakin ja Lähi-idän tilanteesta.

APULAISOIKEUSKANSLERI Jaakko Jonkka moittii Helsingin Poliisilaitosta siitä, että mielenosoittaja vietiin säilöön jo ennen mielenosoitusta tämän aiemman aggressiivisen käyttäytymisen vuoksi. Jonkan mukaan poliisi ei voi ennalta rajoittaa miehen perusoikeutta osallistua mielenosoitukseen.

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO vaatii energiaturpeen verotuksen nostamista samalla, kun hallitus linjaa päästökaupparatkaisunsa. Luonnonsuojeluliiton mukaan turve on suhteellisilta hiilidioksidipäästöiltään maamme pahin fossiilinen polttoaine, jonka käytöstä tulisi luopua kokonaan 2025 mennessä.

INKOON sataman syyskuisesta öljyvuodosta epäillään suomalaista alusta, joka oli ollut satamassa päivää aiemmin. Laivan henkilökunta ei ole myöntänyt osuuttaan. Asia menee parin viikon sisällä syyttäjälle Raaseporin käräjäoikeuteen. Öljyvuoto saastutti satamaa ja muutaman kilometrin rantaa.

Hallituksen päätös DIGI-TV:HEN siirtymisen aikataulusta siirtyy ensi viikkoon. Asiaa piti käsitellä valtioneuvostossa tänään, mutta liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen veti sen listalta. Syynä oli valtiovarainministeri Antti Kalliomäen flunssa. Asiaa ei ole ehditty käsitellä SDP:n hallitusryhmässä.

Suomen WWF on valinnut VUODEN LUONTOKIRJAKSI Hannu Siitosen ja Heikki Willamon kirjan Kuukkeli - sielunlintu.

TIEHALLINTO valmistelee liikenne- ja viestintäministeriölle esitystä tiemerkintöjen muuttamisesta valkoisiksi, kertoo Helsingin Sanomat. Keltaisten sulkuviivojen muuttamista valkoisiksi perustellaan kustannussyillä ja yleiseurooppalaisella käytännöllä. Valkoisen kerrotaan myös näkyvän tienpinnasta keltaista paremmin etenkin pimeällä.

TIETOKONEITA riivanneesta Mydoom-sähköpostiviruksesta on löydetty uusi versio. Aiempia matoja vaarallisempi Mydoom.F paitsi lähettää tukuittain roskapostia, myös tuhoaa saastuneen koneen tiedostoja. Viruksen arvioidaan saastuttaneen Suomessa toistaiseksi enintään joitakin satoja koneita.

VÄESTÖLIITTO on myöntänyt Jyväskylän yliopiston professorille Lea Pulkkiselle Elsa Enäjärvi-Haavion palkinnon.Joka toinen vuosi myönnettävä palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa. Perusteena oli Pulkkisen perhettä ja lasten kehitystä koskeva tutkimustyö.

TYÖPAIKKAKIUSATTUJA ja työsyrjinnästä kärsiviä ihimisiä on Suomessa 100 000 - 200 000. Työpaikkakiusattujen valtakunnallisen tukiyhdistyksen perustava kokous pidetään tänään.