nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Oikeushammaslääkäri Helena Rannan johtama suomalaisryhmä lähtee keskiviikkona IRAKIIN arvioimaan lukuisia joukkohautoja. Tarkoituksena on laatia Irakin väliaikaishallinnolle raportti hautojen tärkeysjärjestyksestä niiden myöhempää mahdollista avaamista varten.

Tornion poliisi on vastaanottanut tänään kymmenen TURVAPAIKANHAKIJAA entisen Jugoslavian alueelta. Haaparannan puolelta saapui kuusi aikuista ja neljä lasta.

SUOMEN PANKKIYHDISTYS ja eläkeläisjärjestöt ovat aloittaneet keskustelut ikäihmisille sopivien pankkipalvelujen käytön edistämiseksi. Konkreettisiin tuloksiin pyritään kevään aikana.

PÄÄMINISTERI MATTI VANHANEN toivoo palvelualoilta nykyistä enemmän töitä nuorille, jotka eivät ole löytäneet paikkaansa työelämässä. Vanhanen toteaa Apu-lehdessä, että jopa 20 % nuorista ei täytä työelämän kasvavia vaatimuksia. Asia on esillä hallituksen kehysriihessä keskiviikkona.

KOKOOMUSNUORET vaativat Yleisradiota hyllyttämään TV1:n animaatio-ohjelman Itse valtiaat. He ovat huolissaan kuvasta, jonka nuoret ohjelman kautta politiikasta saavat. Heidän mukaansa kokoomuksen edustajista nousee ohjelmassa esiin häärääminen ja alakuloisuus.

VAIHDEVUOSIHORMONIEN käyttö väheni merkittävästi, runsaat 10 %, viime vuonna. Tutkijoiden mukaan käyttöä karsivat vuonna 2002 ja 2003 julkaistut ja paljon huomiota saaneet tutkimukset hormonien haittavaikutuksista.

SAK:N julkisten alojen liiton yhdistävät voimiaan. Tavoitteena on, että kuntien ja valtion neljännes miljoona SAK:laista palkansaajaa olisi vat yhteisessä liitossa vuonna 2006.

ELLA ja NIKO ovat vuonna 2003 syntyneiden lasten suosituimmat nimet. Ellan sai ensimmäiseksi nimekseen 460 tyttöä ja Niko annettiin etunimeksi 551 pojalle. Vuotta aiemmin suosikkietunimet olivat Sara ja Eetu.

PRESIDENTTI TARJA HALONEN on soittanut Ruotsin pääministeri Göran Perssonille selvittääkseen kommenttejaan Ruotsin puolustuksesta, kertoo Hufvudstadsbladet. Presidentti selvensi, ettei ole pyrkinyt puuttumaan ruotsalaisten keskusteluun puolustusmenojen leikkauksista.