nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Espanjan LOMAOSAKEHUIJAUSTEN yksi pääepäilty on saatu kiinni. Lomaosakekauppaa tehneen yhtiön pääomistajiin lukeutuva brittimies on luovutettu Suomeen ja vangittu. Yli 200 suomalaisen uskotaan tulleen huijatuksi vuosina 1997-99.

RUOTSIN viranomaiset vaativat, että Ahvenanraumaan Ruotsin aluevesille runsas viikko sitten uponnut työntöproomuyhdistelmä nostetaan ja hinataan pois suomalaisomistajien toimesta. Omistajilta vaaditaan runsaan viikon kuluessa nostosuunnitelma. Varustamot pitävät aikataulua liian tiukkana. Aluksista on ruotsalaistietojen mukaan valunut mereen öljyä.

SIBELIUS-AKATEMIAN uudeksi rehtoriksi seuraavalle 5-vuotiskaudelle on valittu Gustav Djupsjöbacka. Pekka Vapaavuorta tehtävässä seuraava Djupsjöbacka on toiminut aiemmin korkeakoulun liedmusiikin lehtorina.

Tanssitaitelija TERO SAARINEN on saanut kansainvälisen Movimentos-tanssipalkinnon. Nyt ensi kertaa jaettava palkinto annetaan merkittävistä saavutuksista kansainvälisellä tanssin kentällä. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

TUUSNIEMELLÄ on haudattu viisimiestä, jotka ammuttiin kansalaissodassa vuonna 1918. Valkoisten ampumat miehet olivat kirkon jäseniä, eikä kirkonkirjoissa ollut mainintaa kirkollisesta siunaamisesta. Kuopion piispan Wille Riekkisen toimittamaan hautajaistilaisuuteen osallistui vainajien sukulaisia.

ELINTARVIKKEIDEN tuonnin Baltiasta Suomeen uskotaan pysyvän ennallaan, vaikka Baltian maat liittyvätkin EU:hun ja niiden elintarviketuotanto lisääntyy tukien myötä. Suomalaisen vilja-alan yhteistyöryhmän Fingrainin tutkimuksessa arvioidaan, että elintarvikkeet menevät Baltian omille markkinoille, sillä tulotason nousu kasvattaa kulutusta.

SAMSUNGIN 32-tuumaisessa televisiomallissa on ylikuumenemisvaara ja laite tarvitsee korjausta. Kyseessä on laajakulmatelevisio, jonka mallitunnus on WS-32W6HA. Mallissa on piirilevyvika, joka voi aiheuttaa television ylikuumenemisen. Lisätietoja Samsungilta, p. 09-693 79554.

Kansanedustaja, valtiotieteen tohtori KIMMO KILJUNEN asettuu ehdolle kesän europarlamenttivaaleissa sosiaalidemokraattien listalla. Kiljusta olivat pyytäneet ehdokkaaksi SDP:n Uudenmaan piiri sekä Vantaan kunnallisjärjestö.

PUHELINNUMERON säilyttäminen operaattorin vaihtuessa on nyt mahdollista myös lankapuhelinten kohdalla. Matkapuhelimissa se on ollut mahdollista viime kesästä. Kilpailuvirasto haluaa uudistuksella vauhdittaa kilpailua.

TYÖVOIMAN kysyntä väheni viime vuonnaedellisvuodesta. Tilastokeskuksen mukaan avoimia työpaikkoja oli viimevuonna keskimäärin 39 500 eli 11 700 vähemmän kuin vuonna 2002. Avoimia työpaikkoja oli vähemmän tarjolla sekäyksityisellä että julkisella puolella.

BENSAN HINTA on noussut 10 kymmenen senttiä litralta viiden viime kuukauden aikana, kertoo Kauppalehti. Hinta pysynee korkeana, koska öljyvarastot ovat nyt pienet ja tuotantoa on supistettu. Bensan keskihinta oli Suomessa eilen 1,10 euroa.