1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

nimetön

SVEITSI on jäädyttänyt Venäläisen öljy-yhtiö Jukosin pääomistajan Mihail Hodorkovskin ja muiden suurosakkaiden pankkitilejä liki viiden miljardin dollarin arvosta, kertovat venäläisviranomaiset. Hodorkovski on ollut pidätettynä lokakuusta saakka. Häntä epäillään mm. veronkierrosta.

CHILEN parlamentti on hyväksynyt pitkän väännön jälkeen avioeron laillistamisen. Keskusta-vasemmistolainen hallitus on yrittänyt saada lakia läpi jo 10 vuoden ajan, mutta se on aiemmin kaatunut katolisen kirkon ja konservatiivisen opposition vastustukseen.

ATEENAN OLYPIALAISTEN pääsihteeri Kostas Kartalis on jättänyt tehtävänsä. Kartalis on kisoja rakentavan organisaation hierarkiassa kolmanneksi tärkein johtaja. Hänen tehtävänään oli johtaa ja valvoa kisavalmisteluiden päivittäistä operatiivista toimintaa.

VIRON hallitseva Res Publica -puolue esittää, että seksipalveluiden osto kiellettäisiin lailla. Myös opposiotio on vaatinut seksin oston kieltämistä, sillä sen mukaan rajoitukset Ruotsissa ja Suomessa uhkaavat lisätä seksiturismia Virossa.

RUOTSIN työttömyys kohosi helmikuussa 6 prosenttiin, kun se vuosi sitten oli 4,5 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli Tammikuussa 264 000.

BRITANNIAN poliisi on vapauttanut neljä miestä, jotka pidätettiin heidän päästyään Guantanamon vankileiriltä. Poliisi kuulusteli miehiä terroriepäilyjen vuoksi.Syytteitä ei nostettu.

YHDYSVALLAT on kertonut seitsemästä sopimuksesta, jotka on tehty Irakin jälleenrakennushankkeista yhdysvaltalaisten ja brittiläisten yritysten kanssa. Yhteishinta on yli 120 miljoonaa dollaria. Yhdysvaltain kongressi on myöntänyt jälleenrakennukseen 18,4 miljardia dollaria.

ETELÄ-KOREAN presidentti Roh Moo-Hyun ei pyydä anteeksi lausuntojaan, joita on antanut parlamenttivaalikampanjan aikana. Hän toivoi menestystä tukijapuolueelleen. Siksi monet puolueet harkitsevat syytettä Rohia vastaan.