1. yle.fi
  2. Uutiset

Raisio myy paperikemikaaliyksikkönsä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Raisio myy paperikemikaaleja valmistavan yksikkönsä sveitsiläiselle Ciba Specialty Chemicals -yritykselle. Kauppahinta on 475 miljoonaa euroa.

Kauppahinta koostuu käteissuorituksesta ja vastaanotetuista veloista. Raisio kirjaa kaupasta arviolta noin 200 miljoonan euron voiton.

Raisio Yhtymän pääjohtajan Rabbe Klemetsin mukaan nyt solmittu kauppa vahvistaa merkittävästi yhtiön taloudellista liikkumavaraa ja tekee siitä käytännöllisesti katsoen velattoman.

Raisio Chemicals työllistää noin 1 150 henkeä, joista noin 350 työskentelee Suomessa. Chemicals-ryhmällä on toimipaikkoja Suomessa Raision lisäksi Anjalankoskella, Kokemäellä, Lapualla ja Mietoisissa.

Raisio Chemicalsin hankkinut sveitsiläinen Siba toimii 120 maassa. Sen liikevaihto oli viime vuonna runsaat neljä miljardia euroa.

Raisio aikoo tulevaisuudessa keskittää toimintaansa elintarvikkeisiin ja rehuihin. Se aikoo myös käyttää myyntivoiton näiden yksikköjen kehittämiseen.

Raisio kävi neuvotteluja Raisio Chemicalsista useammankin ostajaehdokkaan kanssa ilmoitettuaan myyntiaikeista tammikuussa. Yksi kiinnostuneista oli kotimainen Kemira, mutta hinta nousi yhtiön mukaan lopulta liian korkeaksi.

Startel, YLE24

Lue seuraavaksi