nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Akavan puheenjohtaja Risto Piekka on huolissaan AKATEEMISEN TYÖTTÖMYYDEN kasvusta. Piekan mukaan akateeminen työttömyys on kasvanut vuodessa peräti 20 %. Taloudellisen tilanteen lisäksi keskeisenä syynä hän pitää liian suuria koulutusmääriä, joita pitäisi hänen mukaansa kiireesti alentaa.

Suomesta turvapaikkaa hakeneiden SLOVAKIAN ROMANIEN palautuksia on jatkettu tänään. Toistaiseksi turvapaikanhakijat on viety kotimaahansa normaaleilla reittilennoilla. Suomeen on saapunut tähän mennessä turvapaikan- toivossa yli 260 Slovakian romania. Yksikään heistä ei ole saanut turvapaikkaa.

Tänään järjestetään KONGINKANKAAN LIIKENNEONNETTOMUUDEN uhrien muisto- hartaus Espoon Tapiolassa klo 18 alkaen. Huomenna hartaus järjestetään myös Helsingin Tuomiokirkossa, ja se alkaa klo 13. Huomiseen muistohartauteen osallistuvat myös pääministeri Matti Vanhanen sekä presidentti Tarja Halonen.

Naparetkellään kadonneen DOMINICK ARDUININ etsintöjä jatketaan keskiviikkona. Etsintälennon suunnittelevat ruotsalaiset ja venäläiset asiantuntijat. Heidän mukaansa Arduinin naparetkiyhtiö etsi häntä väärästä paikasta. Etsintälennon rahoitus on vielä kesken.

YMPÄRISTÖJÄRJESTÖT vaativat, että Suomi sitoutuu EU:n tavoitteeseen rajoittaa ilmaston lämpeneminen 2 asteeseen teollistumista edeltäneeseen aikaan verrattuna. Tavoitteeseen pääsy edellyttää maailman kasvihuonepäästöjen laskemista neljännekseen. Suomelle tämä tarkoittaisi noin 75-95 prosentin vähennyksiä.

Verohallinto keskittää huhtikuun alusta lähtien PUHELINNEUVONTAPALVELUT Kaakkois-Suomeen ja Savo-Karjalaan. Alueet hoitavat jatkossa valtakunnallisen puhelinpalvelun puoliksi. Aikaisemmin palvelupuhelut ohjattiin sille alueelle, mistä puhelu tuli.

RIKOSASIOIDEN SOVITTELUA pyritään laajentamaan koko maahan jo ensi vuonna. Sovittelu on toistaiseksi mahdollista vain puolessa maan kunnista. Kokemukset sovittelusta ovat hyviä varsinkin nuorten rikosten käsittelyssä.

Yksityishenkilöt voivat tästä päivästä lähtien teettää POSTIMERKKEJÄ omista kuva-aiheistaan. Yrityksillä omia merkkejä on ollut jo vuoden ajan.

Helsingin poliisin valmiusyksikkö KARHURYHMÄ on saamassa lisävahvistusta. Helsingin Sanomien mukaan yksikköä kasvatetaan yli 10 miehellä, varustusta parannetaan ja koulutusta lisätään. Syynä ovat vaatimus valmiudesta torjua terrorismia ja järjestäytyneen rikollisuuden koventuneet otteet.

Turun yliopiston valtio-opin professori ILKKA RUOSTETSAARI uskoo, että kansanedustaja Anneli Jäätteenmäen (kesk.) ehdokkuus kesän EU-vaaleissa saattaa lisätä äänestysintoa. Ruostetsaari korostaa kuitenkin sanomalehti Lallille, että vielä enemmän äänestysvilkkautta määrää puolueiden kampanjointi.

Akavan puheenjohtaja RISTO PIEKKA kiirehtisi kuntaliitoksia. Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Piekka sanoo, että kuntien tulisi ajoittaa rakenne- uudistukset kuluvalle vuosikymmenelle, jonka aikana eläkkeelle jää peräti 170 000 ihmistä. Tällöin vältyttäisiin hänen mukaansa irtisanomisilta.

Liikenneministeriö harkitsee TURVAVYÖPAKKOA pitkän matkan busseihin. Ministeriö pohtii myös taksien, koululaiskuljetusten ja kuorma-autoliikenteen turvavyöpakkoa, kertoo Aamulehti tänään. Lehden tietojen mukaan linja-autoja koskeva lakiesitys valmistuu kevään aikana.