nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Helsingin TÖÖLÖNLAHDEN asemakaavaa koskevat valitukset. Asemakaavan muutoksesta olivat valittaneet helsinkiläiset yhdistykset.

Kadonneen naparetkeilijän DOMINICK ARDUININ etsintä jatkuu keskiviikkona. Kymmenen tunnin etsintälento on suunniteltu huolellisesti, ja se rahoitetaan keräysvaroin.

Suomalaiset menevät NAIMISIIN entistä vanhempina. Tilastokeskuksen mukaan ensimmäistä kertaa avioituvien miesten keski-ikä on 31 vuotta, naisten 29. Kirkko, valtio ja perhe eivät enää painosta nuoria avioliittoon samoin kuin ennen. Asiasta kertoi Nelosen uutiset.

Uusimaalaisten TULOT olivat vuonna 2001 kaksinkertaiset verrattuna kainuulaisten tuloihin, käy ilmi tuoreesta Tilastokeskuksen tutkimuksesta. Suomessa maakuntien väliset tuloerot ovat kuitenkin muita Euroopan maita pienemmät, kertoo Helsingin Sanomat.

SUOMENRUOTSALAISET KANSANKÄRÄJÄT eli Folketinget on jakanut kolme Päivää God dag -diplomia myötämielisestä suhtautumisesta sekä suomen että ruotsin kieleen. Palkitut ovat Helsingin kaupungin liikennelaitos, Utin ABC-bensiiniasema ja helsinkiläinen Kauko Isotalus. Hän on pyrkinyt parantamaan pk-seudun ruotsin- kielisiä tienviittoja ja kadunnimiä.

AKAVAN puheenjohtaja Risto Piekka vaatii työmarkkinoilta vastausta kansainvälisen kilpailun aiheuttamiin paineisiin. Hänen mukaansa palkkausta, tulonsiirtoja ja verotusta koskevia järjestelmiä on uudistettava siten, että osaamisen tuoma kilpailukyky säilyy Suomessa.

Helsingin keskustan uudet NOPEUSRAJOITUKSET jäivät pöydälle kaupunginhallituksen käsittelyssä. Nopeusrajoituksia oli tarkoitus laskea ydinkeskustan alueella 30 km/h:n ja muualla 40 km/h:n. Poliisin niukat resurssit ja lainsäädännöllisten muutosten hitaus pakottivat kuitenkin tekemään esitykseen muutoksia. Asiaan palattaneen jälleen ensi viikolla.