Franck kansallisoopperan ylikapellimestariksi

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Mikko Franck on valittu kansallisoopperan ylikapellimestariksi. Parhaillaan Belgian kansallisoopperan musiikillisena johtajana toimiva Franck on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisesti kiinnostavana nuorena lahjakkuutena.

Musiikillisen johtajan toimenkuvaa hoitavan Franckin viisivuotiskausi alkaa 1.8.2006.

Franck osallistuu myös ohjelmiston suunnitteluun ja taiteelliseen kehittämiseen. Lisäksi hän kuuluu oopperan johtoryhmään.

Vuonna 1979 syntynyt Franck on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisellä tasolla ja hänellä on laaja orkesteri- ja oopperaohjelmisto. Parhaillaan Franck toimii Belgian kansallisoopperan ylikapellimestarina ja musiikillisena johtajana.

Hän johtaa säännöllisesti myös Radion sinfoniaorkesteria ja Helsingin kaupunginorkesteria sekä Chicagon, Lontoon ja San Franciscon sinfoniaorkestereita, Israelin ja Münchenin filharmonikoita ja Lontoon Philharmonia-orkesteria.

Orkesterijohtamisen lisäksi Franckin ja Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterin levytys Sibeliuksen Sadusta ja Lemminkäis-sarjasta sai muun muassa parhaan orkesteriesityksen Grammy-ehdokkuuden vuonna 2001.

Mikko Franck aloitti viulunsoiton viisivuotiaana. Vuonna 1992 hän aloitti opiskelut Sibelius-Akatemiassa ja New Yorkissa, Israelissa ja Ruotsissa.

Orkesterin johtamisen opiskelut hän aloitti vuonna 1995, aluksi yksityisesti Jorma Panulan johdolla ja myöhemmin, vuosina 1996-1997 Sibelius-Akatemiassa.

YLE24, STT