nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

LAHTI-HEINOLA -välisen moottoritien rakentaminen on aloitettu. Tiehallinto ja tieliikennelaitos ovat allekirjoittaneet rakentamista ja tienhoitoa koskevan palvelusopimuksen. Moottoritien pitäisi olla valmiina ensi vuoden lopulla. Hintaa uudelle ajoradalle kertyy 41 miljoonaa euroa.

ASBESTIALTISTUKSESTA aiheutuneiden syöpätapausten määrä on kasvussa, kertoo Hengitysliitto. Vuonna 2002 asbestin aiheuttamien syöpien määrä oli 130, mikä on selvästi enemmän kuin aiempina vuosina. Liitto arvioi kasvun johtuvan siitä, että sairaus osataan diagnosoida herkemmin.

OIKEUSREKISTERIKESKUS on ryhtynyt julkaisemaan tietoja julkisista haasteista Internetissä. Tarkoituksena on helpottaa velkojien edunvalvontaa. Maksuttomat sivut ovat osoitteessa www.kuulutusrekisteri.oikeus.fi (siirryt toiseen palveluun).

PROFESSORI RIITTA HARI on valittu Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian ulkomaiseksi jäseneksi. Hari toimii Helsingin teknillisen korkeakoulun kylmälaboratorion aivotukimusyksikön johtajana erikoisalueenaan ihmisaivojen kuvantaminen. Tiedeakatemiassa on ennestään kolme suomalaisjäsentä, akateemikko Albert de la Chapelle, professori Erkki Ruosniemi ja professori Kai Simons.

HELSINGIN käräjäoikeus on vanginnut metromatkustajaa eilen kirveellä lyöneen 36-vuotiaan helsinkiläismiehen epäiltynä tapon yrityksestä. Teon motiivi on epäselvä. Tekijällä on ollut mielenterveysongelmia. 23-vuotias uhri on edelleen kriittisessä tilassa.

TIELIIKENTEESSÄ kuoli maaliskuussa 38 ihmistä eli 14 enemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Kuolonuhrien määrää nostaa Konginkankaan turma, jossa kuoli 23 ihmistä.

Helsingin poliisi on paljastanut LAKAKSI kutsutun aineen levitysrenkaan. Helsinkiläisnuorten keskuudessa levinnyttä ainetta ei luokitella huumeeksi, mutta se vaikuttaa huumeen tavoin ja on vaarallista. Jutun käsittely alkaa maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa.