1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Merivoimat tehosti valvontaa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Merivoimat on tehostanut valvontaa merivalvonta-asemilla ja lisännyt partiointia merialueella viikonloppuna tehtyjen tunnistamattomien havaintojen vuoksi. Merivoimat kertoo tehneensä lauantaina tutkahavainnon itäisellä Saaristomerellä Örön eteläpuolella iltapäivällä.

Pieni kohde näkyi paikalla olleen ohjusvene Kotkan tutkassa hetkisen ja katosi.

Kiinteä merivalvontajärjestelmä ei havainnut mitään, kommodori Hanno Strang kertoo. Hänen mukaansa kyse saattoi olla vaikka haahkaparvesta.

Valvonta-alus varoitti mahdollista kohdetta käsisyvyyspommeilla. Toimenpiteet tehtiin varmuuden vuoksi, jos kohde olisikin ollut sukellusvene, Strang toteaa.

Merivoimat tarkisti lisäksi sunnuntaina läntisellä Suomenlahdella aluemeren tuntumassa tehdyn vedenalaisen havainnon. Kohteesta ei saatu lisää havaintoja.

Porvoon edustalla Emäsalon eteläpuolella kaksi siviilihenkilöä havaitsi sunnuntaina aamupäivällä lieriömäisen kohteen meressä. Iltaan mennessä viranomaiset eivät olleet saaneet kohteesta lisätietoa.

Tutkimuksia on tehty vielä maanantaina. Suomenlahden merivartiostosta todettiin kuitenkin illansuussa, ettei asiasta ole mitään uutta kerrottavaa. Fyysinen etsintä merialueella lopetetaan ja tutkimukset jatkuvat nyt saadun tiedon kokoamisella ja kartoittamisella.

STT, YLE24

Lue seuraavaksi